Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Gufo 126p SWAP Lędziny | 2007-01-19 22:17:28 Mam taka koncepcje odnosne ukladu hamulcowego w maluchu, dokladnie mowiac:
Fabrycznu układ hamucowy zastapic 4 hamulcami tarczowymi, niby normalka, ale wpadl mi do glowy taki pomysl by zrobic dwa oddzielne ukaldy, nie zalezne od siebie w zaden sposób dwa ukaldy hamulcowe, mianowicie, zamontowac na tylnej osi na kadzym kole dwa zaciski hamulcowe po to by jeden z nich pracowal jako normalny hamulec roboczy, a drugi bylby podpiety pod hamulec reczny, czyli byloby az 6 zaciskow na 4 kolach. Nurtuje mnie ten pomysł juz od jakiegos czasu i zastanawiam sie czy warto go wcielać w życie, moze ktos z was juz ćwiczył takie coś, wypowiedzcie sie na ten temat. Pzdr |
![]() Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2007-01-19 22:27:14 a zle ci by bylo miec z tylu normlany hydro rekawik? chesz az tak rzeźbić gownie? |
![]() Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2007-01-19 22:38:24 Z tylu nie zmiescisz dwoch zaciskow na kolo. Wachacz przeszkadza. |
![]() 5Turbo F&F Wolny Słuchacz :) Promot Mondial 84 & ... Zabrze | 2007-01-19 22:38:38 Tak to rozwiazano w Renault 5 maxi turbo
![]() |
![]() Gufo 126p SWAP Lędziny | 2007-01-19 22:40:20 Zadnych zabkow nie trzeba, no chyba ze sie trafi jakas kontrola to moze byc "milo". Mi chodzi o to ze jak mam zwykly układ i w niego jest wpiety hydro rekaw ktory moze sie zdu.. to nie mam zadnych hamulcow, a watkim ukladzie gdzie sa dwa osobne to jeden klęknie, drugi chodzi i na odwrot. |
![]() Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-01-19 23:11:40 a jak często Ci siada normalny zwykły układ?? jak wszystko jest dobre ?? a jak nawet siądze to masz jeszcze ręczny na linke. ale pomijajac ten fakt, takie rzeczy sie robi w bardziej wyczynowych autach profesionalnie przygotowanych. Choć nie powiem jak sie uda coś takiego zdziałać to napewno bedzie to jedyne w swoim rodzaju |
![]() RUFF 126p i.e Poznań | 2007-01-20 07:40:10 Masa resorowana znacznie sie zwiekszy w takim układzie pozatym te tarcze z tyłu to niewiem czy taki dobry pomysł. |
![]() Blady F&F Sympatyk FIAT | 2007-01-20 08:22:41 masa nieresorowana się zwiększy ![]() ja montuje w kancie 2 zaciski na tylniej osi , drugi pod hydro , nitro zrobił mi flansze i po sprawie |
![]() mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2007-01-20 10:43:22 Jako ze ukladem hamulcowym sie troche zajmowalem z racji pisania swojej obszernej pracy magisterskiej to powiem wam tyle:
1. najwazniejsza rzeczy w samochodzie (wazniejsaza od nawet sily hamowania) jest ROZKLAD SILY hamowania przod tyl. I powinien byc on z optymalizowany pod rozklad naciskow na osie. 2. seryjny uklad jest zasadniczo do dupy, ale ma ta zalete, ze dobrze hamuje na sliskim (rozklad sil hamowanie na nawierzchniach o niskim wsp przyczepnosci jest korzystny) 3. zmieniajac rozklad sil hamowania mozna poprzez zwiekszenie sily hamowania przodu mozna polepszyc hamowanie na przyczepnych nawierzchniach a tylu na sliskich nawierzniach, ale niestety nie jednoczesnie, bowiem maluszek nie posiada korektora 4. gdy mamy za mocne hamulce z tylu (paradoksalnie w serii tez) powyzej pewnego wspolczynnika przyczepnosci nawierzchni przy maksymalnym hamowaniu najpierw puszcza tyl (dla serii jest to mi=0,56!!!) 5. z duzej ilosci obliczen i moich wlasnych obserwacji wynika ze idealnym ukladem sa tarcze z przodu i bebny z tylu na ferodo. 6. pozostaje jeszcze kwestia pompy: w ukladzie z pkt 5 pompa nak naprawde ledwo starcza jesli chodzi o wydajnosc, ludzie monuja z tylu przednie cylinderki ale ja bym se darowal bo to jest stapanie po cienkim lodzie 7. aha polepszenie charakterystyki hamowanie mozna takze uzsykac przez obnizenie srodka ciezkosci ![]() ![]() ani kłeszczynz?? |
![]() DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2007-01-20 10:54:32 Na przeglądzie kiedy badal nam diagnosta hamulce to jak później stwierdzil hamuje jak seria ![]() ![]() |
![]() mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2007-01-20 10:58:18
maszyna prawde ci powie bo maszyna wlasnie pokazuje rozklad siel hamowania a twoje odczucie jest subiektywne bo mniejszy nacisk na pedal hamulca jest potrzebny, i o to mi wlasnie chodzilo i zamiast miec uklad ktory lepiej hamuje masz uklad ktory lzej hamuje a jak sie zastanowic to jest roznica ![]() |
![]() DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2007-01-20 11:17:14
No w przypadku malucha to raczej jedno się z drugim uzupelnia bo przód jest lekki i latwiej kola tam zblokować co też dobre nie jest ![]() ![]() Sory za ota w temacie ![]() |
![]() ree Fiat 126p szczecin | 2007-01-20 16:41:57 mmost co do tematu ledwo dajacej rady pompy, mam podobne odczucia. Czy testowales inne pompy. Jaka mozna by bylo wrzucic zamiast serii? |
![]() mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2007-01-20 17:19:37
nie testowalem, ale trzeba zmierzyc srednice i skok tloczka i porownac z maluchowska |
![]() mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2007-01-20 22:11:41
patrz pkt. 4 |
![]() Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-01-20 22:53:21 U mnie w sumie podobnie jest, tył hamuje troszke mocniej 4 razy ferodo siedzi z tym ze kiedys z przodu były tarcze, nie wiem co są za bębny z tyłu bo te z przodu po 5 tyś mają już niezłe jajo bo czuć przy hamowaniu, to chyba jest najwieksza wada bębnów że sie grzeja i odkształcają |
![]() mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2007-01-20 23:56:09
trzeba tez patrzec co sie kupuje, bo ostatnio kupilem rzemioslo maluchowe do seicento mojej matki i jak zalozylem to takie bicie mialy ze abs to pikus ![]() |
![]() Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-01-21 11:04:15 Nie no moje nie były jakimś gównem wyważane też są, ale były do dedykowane do malucha, teraz kupie te droższe od cc 45zł sztuka, Albo przetocze te w pracy, choć taki "ABS" w pewnych sytyłacjach jest fajny można hamować i skręcać ![]() |