MotoNews.pl

Najlepsze opony letnie 165/70/R13 w cenie do 200PLN/szt.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o poradę jak w temacie. Przepraszam, ale teściowi chcę doradzić...
(Szukam opon do citroena SAXO)

pzdr

Mają być najładniejsze, najprzyjemniejsze czy najfajniejsze... Niestety opony 13 to tak pospolity produkt, że wszystkie są podobne do siebie.

Dla mnie najważniejsza jest jakość i skuteczność opony. Potrzebuję po prostu rady: np. polecam taki a taki model.
Może ktoś kupował 13" albo może uda się metodą analogii dobrać coś na podstawie doświadczeń z 14"?

A nie latwiej sobie kupic bylo Auto swiat (cale szczescie, ze dysponujemy pokaznym archiwum ) i zobaczyc test opon?

no peeeeeeeeeeeewnieeeeeeeeeee

hmmm kup polskie - dajesz prace
a tak poważnie , to jeśli jest to wersja z niezbyt mocnynm silniczkiem , to dębica w zupełności wystarczy
ja ostatnio do złomiaka kupiłem fuldy ( 14 ") diadem linero i muszę przyznać że całkiem dobrze się sprawują - na mokrym bywa średnio ale czego się spodziewac , nie bierz tylko Daytony , bo to syf.
sprawdź na www.baloon.pl uczciwe ceny mają , dowóz gratis i jak narazie wszystko ok z oponami od nich

dzięki )

Kleber dynaxer HP2...

Cytat:
2006-04-04 11:42:17, sweeper23 pisze:
diadem linero i muszę przyznać że całkiem dobrze się sprawują - na mokrym bywa średnio ale czego się spodziewac

To chyba nigdy nie miałeś dębic letnich, że o kumho nie wspomnę.

Cytat:
2006-04-04 16:11:00, piotr_ek pisze:
To chyba nigdy nie miałeś dębic letnich, że o kumho nie wspomnę.

A odwal sie od kumho! ja od początku na takich jezdze... tylko jak leje deszcz to trzeba myslec jak sie jedzie i po czym sie jedzie!! Nie narzekam.

Cytat:
2006-04-04 11:42:17, sweeper23 pisze:
hmmm kup polskie - dajesz prace a tak poważnie , to jeśli jest to wersja z niezbyt mocnynm silniczkiem , to dębica w zupełności wystarczy ja ostatnio do złomiaka kupiłem fuldy ( 14 ") diadem linero i muszę przyznać że całkiem dobrze się sprawują - na mokrym bywa średnio ale czego się spodziewac , nie bierz tylko Daytony , bo to syf. sprawdź na www.baloon.pl uczciwe ceny mają , dowóz gratis i jak narazie wszystko ok z oponami od nich

A co Ty chcesz od Daytony? Ja własnie takie zakupiłem i uważam że bardzo dobrze się sprawują

Cytat:
2006-04-04 19:58:38, Czarek_Rej pisze:
A odwal sie od kumho! ja od początku na takich jezdze... tylko jak leje deszcz to trzeba myslec jak sie jedzie i po czym sie jedzie!! Nie narzekam.

Jak leje deszcz... jak leje deszcz... Nie po to kupuję opony letnie, aby nadmiernie myśleć przy każdym deszczu. A mając kumho i ruszając pod górę musiałem niestety myśleć ile puścić sprzęgła, a ile nacisnąć gazu. Gdy mi się nie udawało (a mam tylko 64 Kb RAM-u), a zdarzało się to często, auto zachowywało się jakbym ruszał na lodzie. Kręciło kumhami w miejscu i nic. Podobnie mam w służbówce z dębicami. Z fuldą nie ma tych problemów. Oczywiście pisząc to co powyżej miałem na myśli kumho jakie oryginialnie były montowane w złomiaku.

jesli chodzi o daytony , D-100 to u mojego ojca wybił się bombel na boku opony po 15 tys km, i znam jeszcze dwie osoby u których w dużych i w miarę mocnych samochodach były identyczne objawy.

Cytat:
2006-04-05 16:18:19, sweeper23 pisze:
jesli chodzi o daytony , D-100 to u mojego ojca wybił się bombel na boku opony po 15 tys km,

To w moich oryginalnych kumho bombel wyszedł po 7 latach i min.80 tys km.

EEE Piotrek cos przesadzasz... nigdy nie mialem takiego problemu.... zebym pod wzniesienie po mokrym miał problemy z ruszaniem

Cytat:
2006-04-05 17:11:37, Czarek_Rej pisze:
zebym pod wzniesienie po mokrym miał problemy z ruszaniem

Na oryginalnych kumho ze złomiaka bardzo często buksowały - zaznaczam, że droga była bardzo mokra... ale jeszcze lepiej buksują dębice przy lanosie 1,6

Cytat:
2006-04-05 16:18:19, sweeper23 pisze:
jesli chodzi o daytony , D-100 to u mojego ojca wybił się bombel na boku opony po 15 tys km, i znam jeszcze dwie osoby u których w dużych i w miarę mocnych samochodach były identyczne objawy.

Hmm, bomble to zrobiły mi się na oponach axxium które przed wymianą miałem na tyle a przedni prawy continental eco contact mam rozwarstwiony i co mam powiedziec że continental jest do dupy? Nie, po prostu przypadek Jeśli znajdziesz wieć osób niż 2-3 którym sie to trafiło to faktycznie opony sa do dupy Ja mam D210 i nie narzekam a wręcz jestem bardzo zadowolony, oczywiście być może (czego bym nie chciał) czas zweryfikuje mój entuzjazm ale jak na razie nie podzielam Twojej opinii

[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-04-06 09:21:22 ]

Niestety o KUMHO nie moge powiedzieć dobrego zdania, ale czego oczekiwać od opon tej klasy. Napewno w tym przedziale cenowym proponowałbym BARUM BRAVURIS 195/60/R14, bardzo miłe oponki, wzupełności wytarczające do Espero, a jak do espero są ok to i w saxo sie sprawdzą (oczywiście odpowiedni rozmiar )

Cytat:
Napewno w tym przedziale cenowym proponowałbym BARUM BRAVURIS 195/60/R14, bardzo miłe oponki, wzupełności wytarczające do Espero, a jak do espero są ok to i w saxo sie sprawdzą (oczywiście odpowiedni rozmiar )

Dzięki

Też o nich pomyślałem

to są nie tylko 2-3 osoby ( mówie o dayton D-100 bo o wyższych klasach nic nie slyszalem , ani na + ani na -)
ale wejdz na jakis portal oponiarski( np opony.com) i tam są opinie
a jeśli chodzi o fulde to trzeba zwrócić uwagę, żeby nie była produkowana w turcji