Essi SKACZE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Essiego 1,3 (gażnikowy) z 1996 r (MK VII)

Czytałem już tematy i posty z moim problemem ale nie moge sie doszukać konkretnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie

Mianowicie chodzi mi o skaczące obroty. Jak zapale samochód to obroty szaleją, pozatym jak jade to spadają raz do 2 tyś raz do 1000 a czasmi nawet trzymają sięna 3000 (przejechałem już nim ok 20 tyś km i dopiero teraz mam problemy) świece nowe NGK, filtr paliwa nowy Motorcraftu.

Co moze być przyczyną, jak uleczyć mojego essiego??
Bez zabiegu "lekarza" się nie obędzie ??

Może ktoś miał identyczny problem i udało się go jakoś rozwiązać.

Będe wdzięczny za podpowiedź.

A szukałeś już wyszukiwarką?
Wpisz: obroty i po ptakach.

Napisałem, że czytałem !!

Chodzi mi konkretnie o mój model inaczej zachowuje sie wtrysk inaczej gażnik a jeszcze inaczej Essi z gazem

JA mam gażnik nie mam gazu !!

mialem taki problem wymienilem kable od swiec pracuje jak pszczolka

A co z silniczkiem krokowym???Po wpisaniu obroty w wyszukiwarke w prawie wszystkich watkach jest o tym mowa

Ło mumin co to za autko w twoim profilu?Wygląda identycznie jak klubowicza benia

w którym dokładnie miejscu u mnie jest ten silniczek :]

Wpisz w wyszukiwarke krokowy i kolejne 3 strony lektury

[ wiadomość edytowana przez: kaes dnia 2006-03-31 15:25:27 ]

Za takie info dziekuje serdecznie ... Nie chcesz ni pomagaj

Cytat:
2006-03-31 15:38:42, TEGUSS pisze:
Za takie info dziekuje serdecznie ... Nie chcesz ni pomagaj

słuszna uwaga kaes nie masz nic mądrego do powiedzenia nie pisz i tyle. A swoją drogą..czy w gaźnikowych silonikach są też silniczki krokowe? nie wydaje mi się...jak się mylę poprawcie

Człowieku po to masz wyszukiwarke zeby szukac.Wy to byscie tylko chcieli miec wszystko na tacy podane!
Poradziłem ci wpisac w wyszukiwarke "krokowy" bo sprawdziłem czy znajdziesz tam odpowiedz na twoje pytanie czyli "w którym dokładnie miejscu u mnie jest ten silniczek :]"No i znajdziesz bo ja sprawdzilem i znalazlem!Na pierwszej stronie juz znalazlem 2 posty zatytulowane gdzie znajduje sie krokowy.

Cytat:
2006-03-31 15:44:45, kaes pisze:
Człowieku po to masz wyszukiwarke zeby szukac.Wy to byscie tylko chcieli miec wszystko na tacy podane! Poradziłem ci wpisac w wyszukiwarke "krokowy" bo sprawdziłem czy znajdziesz tam odpowiedz na twoje pytanie czyli "w którym dokładnie miejscu u mnie jest ten silniczek :]"No i znajdziesz bo ja sprawdzilem i znalazlem!Na pierwszej stronie juz znalazlem 2 posty zatytulowane gdzie znajduje sie krokowy.

Czy w silnikach z gaźnikiem jest silnik krokowy?

Bylem pewny ze jest.Jesli nie to sorry.Ale skoro kolega teguss sie zapytal gdzie jest krokowy to chcialem go naprowadzic na posty w ktorych znajdzie odpowiedz

hmn nie mam pojecia czy przy gaznikach powinien byc krokowy raczej nie ale w tym roczniku to moze i cos wymyslili trzeba by sie znawców zapytac ale jak zerkniesz na silnik to gdzies przy przepustnicy takie male cacko powinno byc co dodaje zamoczynnie gazu jezeli niema to pewnie niema
Wilku by wiedzial na pewno ! jak zobaczy post to udzieli wachowej odp. po zatym faktycznie trzeba by przejrzej wyszukiwarka przeciez niekoniecznie KAES musi sie produkowac i wypisywac skoro tez teoretycznie moze niemiec na ten temat pojecia ale chcąc udzilic rady a pewnie jak siedzi na forum to widzial czasami takie wątki wiec służnie podpowiedzial aby wbic interesujace cie słowo w wyszukiwarke i sobie troszkie poczytac (a wiadomo ze to troszkie czasu zajmuje ale owocujewiedza) Pozatym niezawsze sa na formu wszysco wiedzacy ludzie ukłony dla Wilka

A co do obrotow kiedys mi sie obiło jeszcze taka nietypowa sprawa ze odmy mogą byc zapchane i bedzie szalał na obrotach
powodzenia

w gaźnikowym silniku na bank nie ma żadnego krokowca

Pisze nie wyraźnie ??

Czytałem posty i nie znalazłem odpowiedzi na temat silnika jaki ja posiadam ...

1,3 Gażnik dodam po raz n-ty

Ja tylko prosze o POMOC !!

Witam.Krokowca napewno nie masz.Najpierw sprawdź przewody WN,oczywiście rozumiem że świece wymieniałeś.Dobrze też by było wymontować gaźnik i dobrze go potraktować powietrzem tzn.przeczyścić(może też być że przy gaźniku uszczelki nie trzymają tak jak trzeba),potem założyć ,wyregulować dysze.Mam nadzieje że to pomoże.Powodzemia.

Witam.Krokowca napewno nie masz.Najpierw sprawdź przewody WN,oczywiście rozumiem że świece wymieniałeś.Dobrze też by było wymontować gaźnik i dobrze go potraktować powietrzem tzn.przeczyścić(może też być że przy gaźniku uszczelki nie trzymają tak jak trzeba),potem założyć ,wyregulować dysze.Mam nadzieje że to pomoże.Powodzemia.