2107 84r. produkcji?? 90r. pierwsza rejestracja??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

nabylem dzis ŁADnĄ 2107 z racji stanu pojdzie niestety na czesci.
ale to nie o tym.
pisze bo jest ciekawa sprawa z nia. rok produkcji 1984 a data pierwszej rejestracji 1990!! jest to realne czy pomylka w papierach??
orintuje sie ktos czy mozliwe sa takie roznice i czy wogole w 84 byly 2107?? ja nie jestem znawca w temacie dat rozpoczynania produkcji danych modeli ale jak to jest nie pomylka to by wynikalo ze to pewnie poczatek serii.

W dowodzie bedzie raczej data pierwszej rejestracji w kraju, wiec jezeli byla sprowadzana to jest to calkiem realne.

[ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2006-04-02 21:28:03 ]

najlepsze ze w Audi mielismy kiedys rok producji w dowodzie 1990 a przy wyrabianiu nowego juz wstawiono nam 1994 czyli data przywiezeinia auta do kraju

Takze normalka

2107 produkowali od 1982 roku więc data produkcji w 1984 jest jak najbardziej prawdopodobna.
Co do rejestracji w 1990 to auto prawdopodobnie było sprowadzone z zagranicy. Ja tak mam z moja Żigulką - wyprodukowana w 1986 roku ale sprowadzona z Francji w 1989 roku więc i date pierwszej rejstracji mam z 1989 roku.

wlasnie zobaczylem sobie na stronce klubowej ze byly produkowane od 82r. czyli nie bedzie mi zal jej pociac.
bo jakby to byl poczatek serii to byloby szkoda, a tak to spox.
bez wiekszego zalu pojdzie na czesci. swoja droga to w 80r wypuscili 2105 a 2 lata pozniej juz 2107. nono, ale poszla im zmiana szybko.
nr. nadwozia XTA210700E0064921, stosunkowo i tak swiezy, w mojej 2105 jest 811701 koncowka.

a z tym Audi to dobre, fart extra. pozazdroscic. zebys tylko nie mial problemow z tego powodu. albo ze jak bedziesz spredawac to bedzie rok produckji 94 a na wszystkich czesciach 90. ale pewnie sprzedawac nie planujesz

jak pisalem posta to dostalem odpowiedz ale zorientowalem sie po napisaniu
to ta Twoja 2101 strasznie mlodziutka bestia

[ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2006-04-02 22:21:14 ]

kiedy kupilem lade 2107 z roku 84 ciekawostka byl amortyzator gazowy do podnoszenia maski no i przebieg auta 36 tyś km (bylo wyrejestrowane po kilku latach) co tu duzo mowic silniczek pszczolka foteliki idealne w ogole wszsytkie czesci super. ech najlepszy moj zakup ....

aa i bym zapomnial mam opla rekorda z 80 roku a data pierwszej rej jest 1992 byl poprostu wtedy sprowadzony...

[ wiadomość edytowana przez: zenuak dnia 2006-04-08 22:27:47 ]

osz kurde!!! a ja myslalem ze to patent poprzednich wlascicieli, ktory mnie cholernie zastanawial bo mial nawet takie wyciecie w tej wysciolce maski od spodu i wszystko wygladalo na orginalne. ale mysle sobie nieeeee, niemozliwe.
a tu jednak jak w beemce
no ten silnik ode mnie juz w nie takim dobrym stanie
dziura w bloku i to calkiem spora korba bokiem wyszla

a z ta rejestracja juz wszystko jasne dzieki za odpowiedzi