Astra II 1.6 8V - hamuje i gaśnie podczas przełączania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam poważny problem który trwa od jakiś 3 miesięcy.
Astra II 1.6 8V + instalacja sekwencyjna Sirocco (reduktor, zawór gazowy, przełącznik, ukł. elektroniczny), Tomasetto (wielozawór) . Temp. przełączania na gaz 30C. Rano po zapaleniu i przejechaniu kilku km na benzynie podczas przełączania na gaz następuje szarpanie silnika, kontrolka pojemności butli gazowej zaczyna migać i „pikać”, a następnie samochód gaśnie. Po rozgrzaniu silnika do temp. ok. 60C ten problem znika. W zakładzie montażowym podłączyli komputer i stwierdzono zerowe ciśnienie gazu. Po rozkręceniu cewki łączącej wężyk doprowadzający gaz do reduktora okazało się że jest cały pokryty lepką substancją (podobno wina gazu). Po przeczyszczeniu tej cewki podczas przełączania na gaz już nie szarpie samochodem ani nie gaśnie tylko go hamuje ale jak puszczę gaz i ponownie go nacisnę to autko już jedzie OK, czyli coś jest jeszcze nie tak.
Co dalej z tym robić??, czy może wyczyścili ale nie do końca – w środku cewki gdzie wchodzi igła jest dalej brudno???
Nie mam podgrzewacza na listwie, ale czy on rozwiąże problem???
Pomocy.

Może jeszcze reduktor jest brudny i listwa. Też mi się to przytrafiło zatankowałem felerny gaz i zalepiło listwe i filtr fazy lotnej po wyczyszczeniu i wymianie filtra problem ustąpił.

dzięki bede ich jeszcze mordował niech cos z tym robią bo mnie już sz... trafia

pozdrowlonka

Witam myślę że pzostały w butli resztki syfu i jeszcze się trochę pomęczysz zanim wyjeździsz do końca , ale radziłbym omijać stację na której tankowałeś , z tego co wiem to zanieczyszczenie gazu jest tylko opiłkami metali , ale lepka substancja moze ktoś w czasie montażu gazu zostawił coś w środku.

dany
czołem zatanawiam się nad kupnem z takim silnikiem 1,6 8v .
powiedz mi po za gazem jak sie sprawuje chodzi mi jakie jest zuzycie oleju na 15 tys miedzy przegladami skrzynia itp. jaki masz przebieg
poza tym dlaczego założyłeś (kolektor metalowy)wtrysk sekwencyjny
II gen dla niego wzupełności starcza .
dzieki za odpowiedzi może jeszcze się ktos wypowie
gorny7