Pęknięta obudowa stacyjki/kolumny kierowniczej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
elo!
dziś zaóważylem że coś mi skrzypi koło stacyjki.. patrze... a to badziewie pękło!!!
jak myślicie, skąd dostać coś takiego (tanio oczywiście )?
jak to wymienić? (trzeba zciągać kierownice ?? czy sie to jakoś rozmontuje (nie przyglądałem sie za bardzo)
pisałem do kilku gości na allegro, co oferują części do espero czy nie mają czegoś takiego... narazie niema odzewu...

co o tym sądzicie?

pzdr!

KA-MI Katowice ul. 1-go Maja 46, tel. 7823361 7823362
Kierownicy nie trzeba ściągać, raptem kilka śrubek do odkręcenia. 5 minut i jedno piwo roboty.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2006-03-31 19:48:37 ]

a to spox, ze nie trza pół auta rozbierać
to jest rozumiem adres sklepu z częściami... zadzwonie albo podjade i dam znac co i jak... narazie jedna allegrowiczka mi odpisała, że coś takiego może mi sprzedać za 70 złotych... drogo co?

pzdr!

Cytat:
2006-04-01 09:12:23, Dedis pisze:
drogo co?

Mówisz o tym takim duży plastiku z dziurą na stacyjkę, co jest pod kierownicą zamontowany? Nawet w najdroższym internetowym sklepie świata kosztuje 14.64 zł brutto, więc spokojnie możesz allegrowiczce odpisać, żeby się waliła na ryj złodziejka jedna!!!

Cytat:
2006-04-01 09:32:58, piotr_ek pisze:
Mówisz o tym takim duży plastiku z dziurą na stacyjkę, co jest pod kierownicą zamontowany? Nawet w najdroższym internetowym sklepie świata kosztuje 14.64 zł brutto, więc spokojnie możesz allegrowiczce odpisać, żeby się waliła na ryj złodziejka jedna!!!

no dokładnie, to czarne plastikowe, z dziurą na stacyjke (właśnie od tamtąd koło stacyjki mi to pękło)
eeee... a mógłbyś wrzucić jakiś link z takich sklepów internetowych skoro już znalazłeś...
byłbym bardzo wdzięczny!

pzdr!

Cytat:
2006-04-01 13:25:17, Dedis pisze:
a mógłbyś wrzucić jakiś link z takich sklepów internetowych skoro już znalazłeś...

czescisamochodowe.com tylko drooogo mają niektóre rzeczy, no i trzeba się zalogować.

Witam
Prawdopodobnie w Jadarze w Chorzowie maja tą dolna osłone kierownicy . Szukałem tez ale skleiłem i nie widac peknięcia.

pozdrawiam
Markus

Witam !

Dedis, pewnie znasz ten sklep - w końcu jesteś też z Chorzowa
Ale gdyby tak ktoś z okolic nie znał, to poniżej zapodaję nowy adres strony internetowej sklepu:

Jadar - Chorzów

Działają również na Allegro !!!

Cytat:
2006-04-01 21:19:29, HenBas pisze:
Witam ! Dedis, pewnie znasz ten sklep - w końcu jesteś też z Chorzowa Ale gdyby tak ktoś z okolic nie znał, to poniżej zapodaję nowy adres strony internetowej sklepu: Jadar - Chorzów Działają również na Allegro !!!

znam znam....
jutro tam chyba podskoczę to napisze co i jak.
w tym sklepie internetowym czescisamochodowe.com znalazłem ale dwie "dolne pokrywy kolumny kierowniczej" jedna jest za coś ponad 8 złotówek a druga za ponad 14 złotówek... nie wiem czemu są dwie różne (przynajmniej różne ceną) ale w cenniku jadaru piszą o 25 złotych... zobacze jak to wygląda.

narazie pzdr!

Cytat:
a to spox, ze nie trza pół auta rozbierać

I dokręcaj z czuciem, bo mój poprzednik to prawie na kazdym mocowaniu te plastiki połamał

Cytat:
2006-04-03 14:14:37, czytom pisze:
I dokręcaj z czuciem, bo mój poprzednik to prawie na kazdym mocowaniu te plastiki połamał

oki! postaram się

pokrywę już kupiłem w jadarze
dałem 25 złotówek... drogo trochę ale nie chciało mi się kombinować z przesyłkami itd (są różne typy ponoć... przyślą mi nie ten co trza i zaś problem...)
a tak mam to co kciałem i gites

przytoczę jeszcze wskazówki kolegi Bogdana, które przy okazji przekazał mi przez PW, że pokrywa mocowana jest na 6 śrubek (2 od przodu - trza kierownicę przekręcić i 4 od dołu) są różne typy tych pokryw, więc czasem trudno dostać tą właściwą... ceny wahają się od kilku (8 zł) do kilkudziesięciu (30 zł)

dzięki wszystkim za odpowiedzi i za pomoc!

pzdro 4 all!!

są trzy wersje:
1. zwykła
2. z regulacją wysokości
3. z regulacją wysokości + airbag.