Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-04-04 11:38:47 pytanko takie mam , czy ktos to próbował - tak na pusty bak??
zawsze lałem V-powera 95, a wczoraj już miałem bak suchy jak sahara więc postanowiłem zalać na próbę tego do rakiet i aż mnie zatkało , nie myślałem , że aż taka różnica będzie... szczególnie, że standartowo bujam sie na gazie. ale jak klepnąłem mu na tej benzynce to myślałem , że zaraz się ziemia w druga stronę zacznie obracać. niby ten 2.0 jest niskoobrotowy i niewytężony, na gazie szczegulnie to czuć - na 4.5 tys obr. już słabnie , a na tym paliwku poszedł pod 6 tys cały czas mocniej wyrywając.... oczywiście efekt ten może być spowodowany subiektywnym ubytkiem masy pojazdu ( parę banknotów z portfela ubyło) a jak wiadomo samochód lżejszy lepiej idzie ![]() a wracając do tematu czy ktoś ma podobne spostrzeżenia?? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-04-04 13:31:28 Nie ma więcej ![]() Jedź na hamownię i sprawdź... Mój ma 97 na benzynie ![]() Chyba, że nie masz żadnej zwężki w dolocie |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-04-04 13:33:15
![]() ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-04-04 14:01:30 powiem Wam ze u mnie przy 1.5 tez roznica pomiedzy v-power racingiem a gazem jest ogromna - auto w porownaniu do gassu mocno ciagnie na obrotach na ktorych ma ciagnac, reakcja na gaz duzo szybsza, zbiera sie bez myslenia itepe itede. tylko ta bena troche kosztuja a jak juz ja zaleje to czesto bralo mnie na pokazywanie na swiatlach co ta bena jest warta, wiec drogi ten interes.... ![]() ![]() ![]() |