MotoNews.pl

Problem z elektryką w moim maluszku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
,witam mam problem a mianowicie....jak zwiękrzam obroty to światła mi się bardzo rozjaśniają i przepalają mi się żarówki przednie od świateł mijania, a akumulator mi usiadł i w ogóle nie można go naładować:/....czego to może być wina????

regulator napiecia?

jeśli to regulator napięcia to jaki jest jego koszt??

Nowy regulator 20zł, prawdopodobnie padł i ładuje akumulator ile wlezie, przez co gotuje sie elektrolit w aku i alternator dostaje po dupie, w konsekwencji może sie spalic uzwojenie alternatora, mozliwe tez ze oberwała sie któraś cela i przeładowuje akumulator. Żarówki masz H4, bo H4 raczej ciężko przepalic nawet na uszkodzonym regulatorze, ale na oberwanej celi to jest normalne, wymien regulator i sprawdź akumulator.

wielkie dzięki...kupiłem taki regulator nowiutki w sklepie za 16zł i jest wszystko ok....do aku dolałem wody destylowanej bo cała sie wygotowała i akumulatora nawet nie musiałem ładować.....wielkie dzięki za pomoc

witam to znowu ja.....dzisiaj rano wpadam do garażu, przekrecam kluczyk i cisza:/...mimo że wczoraj kręcił bez ładowania i bez problemu....myślicie że akumulator szlag trafił jak było za duże ładowanie??

Cytat:
2006-04-25 11:03:06, LOSOS pisze:
witam to znowu ja.....dzisiaj rano wpadam do garażu, przekrecam kluczyk i cisza:/...mimo że wczoraj kręcił bez ładowania i bez problemu....myślicie że akumulator szlag trafił jak było za duże ładowanie??

kup akumulator

ok kupiłem dzisiaj centre 34Ah za całe 106zł:/.....i zobaczymy jak sie bedzie sprawować...