Glosniki do espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie glosniki montowaliscie zamiast 8ohm seryjnych pytalem nacka GT wiem juz jakie on montowal ale chcialem zapyac innych uzytkownikow

Każde nowe będą lepsze od tych co mamy

Może coś z oferty Tonsilu ?

Mają niezłą opinię, a do normalnego użytkowania powinny wystarczyć. Cena też jest przystepna, jak na możliwości.

Ptaszyna ma wiedzę

Poczekaj na niego

Przód rzeczywiście jest do wymiany, ale tył jest według mnie bardzo dobry

Ciapek ....

Nie chodzi tutaj o to ze glosniki sa dobre czy zle...

Glosniki 8ohm potrzebuja dwukrotnie wiekszej mocy (skutecznej) do tego aby graly z ta sama sila co glosniki 4ohm. Pomijam tutaj skutecznosc glosnika i jego moc.

Kazde glosniki 4ohm beda "ekonomiczniejsze". Mniejszy pobor pradu przez radio, mniejsza wydzielana moc i mniejsze grzanie sie, aby bylo tak samo glosno jak z glosnikami 8ohm.
Poza tym wiekszosc radii jest przystosowana do glosnikow 4ohm i moc radia jest podawana dla takiego obciazenia.

Heh, no wiesz, sądze że jakie dali takie dali, nie zamierzam wyminiać, dali 8 ohm i nie wiem co w tym złego.. że trochę prądu więcej zużywa... nie wiem w czym problem, no chyba że słychasz radia przez parę godzin na wyłączonym silniku

Cytat:
2003-04-12 22:02:04, CIAPEK pisze:
Heh, no wiesz, sądze że jakie dali takie dali, nie zamierzam wyminiać, dali 8 ohm i nie wiem co w tym złego.. że trochę prądu więcej zużywa... nie wiem w czym problem, no chyba że słychasz radia przez parę godzin na wyłączonym silniku

Pozatym, że trzeba dobrego radia i sporej mocy, żeby to jakkolwiek grało. Dodatkowo i tak jest do dupy...

Daewoo dało nam też gówniane zawieszenie, hamulce i parę innych rzeczy, czy to znaczy, że są dobre

Hmm ja wlasnie wyminilem radyjko mam teraz Philipsa na cd ale seryjne glosniki... graja nawet po ludzku ale i tak bede zmuszony je wymienic na nowe... a propo zoltar jakie ty masz u siebie glosniki ze tak na wszystko narzekasz?? chyba masz ostatnio zle dni (bez urazy) ale zgadzam sie z toba Daewoo wrzucilo "pare" beznadziejnych rzeczy do naszych bolidow miedzy innymi te glosniki choc lepszze to niz nic bo byly w standardzie

Ja mam Blaupunkta i seryjne głośniczki i grają sobie bardzo ładnie więc może to role radia a nie głośników, bo kolega ma w espero jakieś radia za paredziesiąt złotych z napisen PIONIER i głosniki te same a dzwięki jest ochydny

Tylne wydaja sie byc "dobrymi" ale kiedy zmienimy przednie na lepsze to i z tylu zacznie brakowac wysokich czestotliwosci.

ja mam u siebie grajo JVC ze zmieniarka glosniki basowe tyl i przod phonocara nie sa zbyt tanie ale graja wzglednie + 4 gwizdki + naprawde "ciezka" tuba na pol bagaznika to wszystko podpiete pod wzmacniacz kupiony u kradziejow "magnat" 4 x 140 W. Jedyny problem to to ze jak jest na podzialce w radiu blisko max i sie wyjdzie z auta to w bagazniku preciki ktore sluza do jego otwierania (te od srodka) strasznie mi napier...ja moze ktos wie co mozna z tym zrobic??? pozdrawiam

Wyjac tube z bagaznika.... nie rozumiem po co taki bas... ?

To nie ma WALIC tylko grac MIEKKIM basem...

Ja mam głośniki Pioneer TS-A6910. Musiałem poszerzyć otwory i przerobić półkę, ale udało mi się je zmieścić. Grają super z CD 4x40W, ale wzmacniacz przydał by się

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=1142&taxonomy_id=25-131

KeyJey niektorzy lubia chodzic na ryby inni lubia jak im napier...w bagazniku....jestem jaki jestem

bylem dzis w milowicach (Katowice) kupilem 3- drozne 10 na przod za 20 zl . i 16cm na tyl basy i srodki + kewlarowe gwizdki ze srodkiem i gra niezlie za laczna sume 100zl mam jeszcze gwizdki na przod ale rezygnuje z nichy bo za bardzo gwizdza.
I po co wiecej !!
Pozdrawiam Raffsa

Ja na koniec miesiaca wymieniam tyl na jakies 3 drozne (kumpel sie na tym zna... u siebie w golfiaczu ma zajebisty sprzet!! jakas tam kwadrofonia itd...) 2 sztuki 16 cm za 150 zl z gieldy, za miecha kolejne 2 z przodu a na wakacje tube od kumpla jaks ze wzmacniaczem chyba 250W walne ja do bagaznika i bedzie niezly zestawik audio

a moze by tak jakies zawody na najglosniejsze espero????

Najgłośniejsze... a po co? Kojarzy mi się z chłopcami w kupionym przez tatę sraluchach z głośnikami od adapteru Artur na tylnej półce.

A tak na marginesie - idzie gdzieś zdobyć zapinkę od tapicerki przednich drzwy. Odkąd nabyłem nasze cudo odstaje mi obicie drzwi kierowcy tuż przy bolcu zamykającym od wewnątz. Okazało się, że brakuje metalowej zapinki - tej która jest "przybita" do obicia drzwi i w którą wkłada się/montuje? bolce.

el0!

Piotrku mamy wiec ten sam problem...
to badziewie poodpadalo mi i nie mozna tego powtornie "wprasowac"...
w najgorsze jest to ze napie... to gdy slucham muzyki...

jak bedzie cieplo to wyjme cale dzwi poloze na ziemi i przybije to
gwozdziem... takim 30cm... nie bedzie co zbierac

A ja mam taki problem ze nie moglem zdjac tej cholernej tapicerki. Moze ktos mi podpowie jaka technika mam sie kierowac.

pozdrawiam

przemek

Cytat:
2003-04-14 08:52:18, Lee pisze:
Piotrku mamy wiec ten sam problem...
to badziewie poodpadalo mi i nie mozna tego powtornie "wprasowac"...
w najgorsze jest to ze napie... to gdy slucham muzyki...

jak bedzie cieplo to wyjme cale dzwi poloze na ziemi i przybije to
gwozdziem... takim 30cm... nie bedzie co zbierac

Gwoździami to się na drugą stronę przebijesz... ja tej spinki (czy jak to zwać) chyba wogóle nie posiadam - i gdzie to zdobyć... lub jak zamontować bez jej użycia?

* piotr'ek *

[ wiadomość edytowana przez: piotrek_nowakowski dnia 2003-04-14 10:53:35 ]