| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2006-07-06 00:40:03 Witam! Mam takie pytanko, czasami sie zdarza ze ja wcine sprzeglo i wsadze jedynke to mi zgrzytnie ale to tylko czasami...
Slyszalem ze niby wystarczy podciagnac linke od sprzegla, ale czy to jest wlasnie to? |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2006-07-06 15:06:05 za szybko 'wsadzasz', po prostu synchronizatory w skrzyni biegów już nie wyrabiają.
btw NIE MASZ LINKI SPRZĘGŁA tylko hydraulike |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2006-07-06 16:32:43 wlasnie to mialo byc drugie pytanie;p czy mam linke czy hydrallike wiec moze brakuje oleju? Bo z ta jedynka to zauwazylem ze wystempuje po ostrzejszej jezdzie i pozniej jak juz delikatnie powoli wbijam jedynke to wlasnie wystempuje, a z tym sychronizatorem to sie zgodze ale z trzecim biegiem( jak w VTI ;p) gdy sie scigam i nie wejdzie bieg przez co wtopie ;/ raz walsnie mialem taka sytuacje. |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2006-07-06 19:32:59 wymien plyn na DOT 3 lub 4, sprawdz czy nie ma wyciekow (mowa o ukladzie sprzegla nie hamulcowym) |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2006-07-06 21:00:13 DOT3 lub 4 uzywa sie do ukladu hamulcowego, sprzegla tez?
P.S Foty przesle jak zrobie cyfrowka ale jedna zrobilem juz telefonem i jest w profilu. W weekend jedynie za miasto, wpoblizu nie dalej ![]() |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2006-07-07 10:17:05 DOT 3 lub 4 stosowany jest także w hydraulice sprzęgła, wchodzi go jakieś 200 ml, jeżeli masz wycieki przy pompce to może kupić zestaw gumek i wymienić (ok 10 zł)
patrz link poniżej, co i jak się robi - gdybyś czegoś nie wiedział to pytaj, 2 miechy temu wymieniałem płyn. pompka sprzęgła |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2006-07-10 16:45:58 Bede musial sie za to zabrac... Jakos niedawno wlasnie sie zastanawialem od czego to jest zbiorniczek ;p Jednak chyba tylko sam plyn usune strzykawka i nowy zaleje bo reszty jakos sboje sie ruszac.. ;/
Takie pytanko, wpomaganie kierownicy zaczelo mi gorzej chodzic czy to moze miec zwiazek z tym ze jest mniej oleju w zbiorniczku od hydralliki wpomagania? Bo tak ostatnio sprawdzalem ale na miarka u mnie jest jakas dziwna bo ciezko mi jest okrasli czy jest max czy min. w nim. Wyciagam ten kurek z miarka i jest tak, gestym olejem jest na min ale coraz jasnieszym siega na max ;/ |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2006-07-11 00:20:16 Zagladalem dzis do zbiorniczka hydralliki sprzegla - olej jest ale jakis czarny?! Natomiast u mnie jest tak zabudowane pod maska ze ledwo sciagnelem wieczko zbiorniczka, nie ma mowy zeby dojsc jakims srubokretem ;/
Co do wpomagania, sa wycieki ;/ Ten kolor to polega jakby na tym ze jest gesty a pozniej jasniejszy... Jakby jakis uzytkownik lantry J1 mogby sprawdzic czy u niego po odkreceniu wieczka olej jest pod sam kore czy nie? Wowczas bylbym bardzo wdzieczny ![]() |
JacekCz HF MEMBER Hyundai Sonata Nowy Sącz | 2006-07-18 21:35:47 A propos odpowietrzenia hydrauliki sprzegła - to gdzie jest zaworek (Sonata 2.0 DOHC) |