Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() gumbas5 F&F Sympatyk ![]() German Style Katowice | 2006-04-08 22:13:20 pewnie to pytanie każdy z Was zadaje sobie podczas każdej kolejnej naprawy, nie wiadomo już którego remontu generalnego, czy to silnika czy to blachary, którą i tak ciągle wpieprza ruda...
ja dzisiaj dostałem odpowiedź wprost (choć już wcześniej to wiedziałem), otóż dzisiaj jakiś brzdąc przechodząc obok mojego wypucowanego kanta, stocjącego przed domem, mocno się nim zainteresował, do tego stopnia że obszedł go dookoła i nie chciał od niego odejść, wydając co chwila dźwięk "brrruuuum", mama musiała go dosłownie odciągnąć od auta ![]() ![]() i niech mi tera ktoś powie, że plastikowe dupowozy są lepsiejsze NEVER ![]() [ wiadomość edytowana przez: gumbas5 dnia 2006-04-08 22:14:12 ] |
![]() HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2006-04-08 22:29:38 Podczas wizyty na szrocie albo w jakims "innym" miejscu gdzie jedzie sie kupic czesci ladnie widziec mine jak wlasciciel podaje reke i mowi:a witam witam po co tym razem? ![]() ![]() |
![]() Booguc F&F Sympatyk Wspomnienie po piekn ... Warszawa/Ursynów | 2006-04-08 22:56:08 ja tez mam rozne perypetie zwiazane z 7. Wczoraj postawilem fure pod robota, wyjezdzam jakims samochodem z serwisu i patrze ze jakis starszy gosc ogladam 7, stanolem obok i obserwoje ,stalem z 5 min i wkoncu wyszedlem do niego,pytam czy chce kupic on na to " nie ja chcialem tylko popatrzec ,specjalnie ty przyjechalem bo kiedys juz widzialem twoje auto" tak mi si emilo zrobilo. Fajnie miec starsze nie typowe auto, smiesznie jest jak sie jedzie z jakims znajomym i pada pytanie : "dlaczego ci ludzie sie na nas patrza i nam machaja?" heh |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-04-08 23:05:13 Heh ![]() ![]() ![]() Najbardziej rozbawiła mnie jednak sytuacja jaki kiedyś stałem na światłach i na prawym pasie zatrzymał się jakiś gość nową furą, ogląda moje cudo, kręci głową z podziwem a na końcu do mnie mówi: "fajne stare ferrari" ![]() ![]() ![]() Inna sprawa to dość częste kontrole policji, których najpopularniejszym powodem jest po prostu ciekawość funkcjonariuszy i często słyszę: zatrzymaliśmy pana żeby sobie samochód pooglądać ![]() |
![]() Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2006-04-08 23:18:37 no mnie juz 2 razy zaczepił jakis dziadek ![]() ![]() A drugi dziadek mnie zaczepił jak byłem załozyc opony zimowe rozgadał mi sie, zaczoł opowiadac historie swojego zycia jak to milicja go pobiła kiedys itd... najbardziej mi sie miło zrobiło jak powiedział "Dobrze ze jest jeszcze ktos kto docenia te samochody, az miło popatrzec na taki, nie to co teraz robią, gó** nie samochody" potem jeszcze powiedział ze jestem bardzo miły i ze mnie szanuje za to co robie i ze załuje ze sie pozbyl starych czesci bo by mi dał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-04-08 23:20:35 ] |
![]() Karol13 Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2006-04-08 23:27:27 Moją 126p tez juz tyle osob chciało kupic, ale nie sprzedaje pamiątka po Ś.p. Dziadku. Jeden koles ile razy jade pompowac opony to mi marudzi przez iles minut ze go odemnie kupi.
A kartek to duzo juz zwłaszcza w zeszłym roku po tym jak poświeciłem 10h na doprowadzenie lakieru do stanu oglądalności ![]() ![]() |
![]() Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2006-04-08 23:33:33
![]() ![]() ![]() mnie sie milo zrobilo kiedys jak jechalem Dino , smignal mnie motocyklista na jakiejs wiertarce, dwie dlugosci przed maska dal po brejkach zrownal sie ze mna popatrzyl na auto pokazal ten "mily" paluszek" ![]() ![]() |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2006-04-08 23:43:54 A ja sobie dzisiaj wracalem do domu spokojnie prawym pasem, podjechalo jakies uno i jakis 4 kolesiow zaczelo mnie pozdrawiac:] milo |
qubek rozne z wiatrolapami ... ~Warszawa | 2006-04-09 00:07:42 Ale twoj Fiat to jest straaaasznie stary ![]() |
![]() Kwadrat125 F&F Sympatyk Fiat 125p Mielec/Kraków | 2006-04-09 00:17:59 A co to za przyjemnosc miec starego swietnie utrzymanego trupa...ledwo czlowiek samochod umyje podjedzie do sklepu, wraca do samochodu i juz na szybie od strony kierowcy pelno sladow po paluchach...albo gdzie tu przyjemnosc ...czlowiekowi sie spieszy a tu podchodzi dziadek z wnukiem i zaczyna niekonczaca sie opowiesc ze on tez mial takiego iks lat temu..juz wolalbym jezdzic nowym puntem ![]() |
![]() Angus F&F Sympatyk 126p Kutno | 2006-04-09 03:13:57
![]() jak wyremontuję swojego to będzie wyglądać dokładnie tak, jak wtedy gdy mój Dziadek go kupił. ...pewnie patrzy na mnie gdzieś z Góry i puka się w czoło, co ja wyprawiam ze starym gratem ![]() ale to rzeczywiście najpiękniejsze i nieocenione, jak widzisz na twarzach ludzi zainteresowanie, podziw i może... szacunek... może(???) ![]() a tym, którzy nie rozumieją starych aut i patrzą na nas z politowaniem i ironcznym uśmieszkiem ze swoich plastikowatych mydelniczek... ![]() [ wiadomość edytowana przez: Angus dnia 2006-04-09 03:16:44 ] |
![]() HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2006-04-09 11:33:19 Ja mialem dosyc ciekawa sytuacje wczoraj jak przyjechalem po czesci do Skody.Wlasciciel jako,ze mnie zna to powiedział tak:"biezcie sobie cala Skode tylko mi rozrusznik zostawcie" Jesli biore stamtad jakies graty do staroszka to zawsze jest milo,sympatycznie i rozmownie,pomimo,ze wlasciciel niejest chyba zwolennikiem starych aut to dla mnie zawsze znajdzie czas i niemusze martwic sie o pieniadze ![]() To mi sie bardzo podoba,zwlaszcza,ze po wczorajszej wizycie mam juz 3 ukochane galki biegow z PRL-u ![]() |
![]() jar128 F&F Sympatyk Gdańsk | 2006-04-09 13:22:35 dobre jest
jak coś z magazynu sklepowego wyszperają i za pół darmo oddają . |
![]() yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2006-04-09 13:36:41 Jedzie sobie leszek Subaru albo Kosciuszko Ignisem s1600 a w gazecie najwiecej pisza o Waldku Janeckim, Kopim albo Gadziu ![]() ![]() |
![]() gumbas5 F&F Sympatyk ![]() German Style Katowice | 2006-04-09 13:59:08 no ja już kilka razy miałem sytuacje, że starsi panowie gratulowali mi kanta, wspominali jak to kiedyś oni też takim pomykali, w piątek nawet znajomy z Niemiec (który jest mechanikiem i blacharzem w jednej osobie) po obejżeniu mojego 125p - który akurat stał rozkraczony, bo wymieniałem rozrząd, stwierdził że powierzy mi znalezienie dla niego Wołgi, którą chce potem odrestaurować i opowiedział mi historię wszystkich swoich Wołg, kantów klasyków, kantów MRów itd.
ale ta sytuacja z małym brzdącem, któremu obojętne były plastikowe wozidełka zaparkowane niedaleko mojego auta, jakoś tak nastawiła mnie pozytywnie (bo jak zwykle od momentu kupna kanta słysze przynajmniej raz na tydzień: "po cholere ci to auto? kup se fieste!") a tu taka miła niespodzianka ![]() |
![]() Angus F&F Sympatyk 126p Kutno | 2006-04-09 14:31:30
ostatno ja często słyszę podobne słowa. od lakierników. i od razu wiem, że nie powierzę takiemu "dopieszczenia" i polakierowania fiaciorka. bo ma złe podejście do roboty i napewno ją sp...oli ![]() jakby inaczej malowało się na przykład beemę... ![]() a co do szrotów, to różnie bywa. na jednych jest wporzo, gościu oprowadzi po placu, pozwoli polukać co i jak, i jak coś się znajdzie to sprzeda za grosze, na innych nigdy nic nie ma, bo od razu prasują (podobno ![]() ![]() ![]() |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2006-04-09 16:27:22 a mnie nikt nie mowi ze mam fajnego kanta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() raz mnie tylko facet zaczepil ale wtedy jechalem ascona taty ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2006-04-09 16:30:59 a ze mnie sie tylko smieja ze mam wytarty jeans ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |