Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-04-09 21:22:00 zagaldam dzisiaj do zbiorniczka wyrownawczego a tam zonk ![]() ![]() wyglada to jak sadza, nie jak tlusty olej, tylko jakas sadza, cos jakby sie przeplukalo. plywa to na powierzchni plynu. a tak to wyglada po wylowieniu na bialej kartce papieru. Czarne i nie tluste ![]() zalany jest plyn + woda, bo ostatnio cos mi ubywa i musze dolewac. Uszczelki pod glowica narazie nie biore pod uwage, byla zmieniana jakies 2 miechy temu, a i w oleju nic nie widac dziwnego, no i z wydechu nie leci jakos specjalnie para wodna. myslalem o zlaniu calego ukladu, ale wylot z chlodnicy jest w jej polowie, a zaworu spustowego nie ma. Jesli dobrze kombinuje to zeby zlac wszystko to trzeba wykrecic chlodnice i poprostu ja obrocic? aha no i dodam ze pojawilo sie chyba po tym jak przegonilem esperaka 160km/h ![]() i drugie aha. Jak byla zmieniana uszczelka to auto stalo na najwiekszych mrozach ok 2 tyg na dworze i pozniej dol chlodnicy byl zamarzniety, wiec moze to to cos sie teraz wyplukalo? [ wiadomość edytowana przez: netpro dnia 2006-04-09 21:23:02 ] [ wiadomość edytowana przez: netpro dnia 2006-04-09 21:24:49 ] |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-04-09 21:51:32 olej w płynie nie wróży nic dobrego tylko coś pękniętego (blok, uszczelka pod głowicą) do wyboru |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-04-09 21:57:37
to wiem, bo niedawno wymienialem uszczelke i walczylem z tym syfem, jednak teraz nie wyglada to na olej, nie jest tluste i jest czarne jak wegiel, a wyglada wlasnie jakby ktos wsypal pokruszony wegiel. Na bagnecie nie ma wody ani tego kisla (jak woda emulguje z olejem), jest poprostu sam olej. |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-04-12 11:33:53 mam płyn almatin wymieszałem go z olejem. Ta mieszanka oleju i płynu (przewaga oleju ) niczyn nie różniła się od czystego oleju |