MotoNews.pl

Świece motorcraft do gazu ???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://www.allegro.pl/item132656244__swiece_do_gazu_motorcraft_1222858_zetec_e_.html
To prawda czy to normalne świece motorcraft??

z tego co ja wiem to nie ma jakichś specjalnych świecy "do gazu"
tak samo jak olejów

zgadza się, teoretycznie jest coś takiego jak świece do gazu

jednak z doświadczenia własnego moge Ci poradzić - szkoda kasy na to
jeździłem na takich i taraz jeżdże na zwykłych motorcraftach i nie ma żadnej różnicy

A jakim cudem mogą to być oryginalne świece do gazu Motorcrafta, przecież o ile mi wiadomo to Ford nie zaleca a nawet chyba zabrania montażu instalacji gazowych w swoich samochodach. No chyba, że się mylę.

Jest coś takiego, nawet sprzedają w sklepie Forda - TUTAJ.

Cytat:
2006-10-19 22:33:01, adamek85 pisze:
A jakim cudem mogą to być oryginalne świece do gazu Motorcrafta, przecież o ile mi wiadomo to Ford nie zaleca a nawet chyba zabrania montażu instalacji gazowych w swoich samochodach. No chyba, że się mylę.

myslisz się
ford wypuszczał nowe auta seryjnie przystosowane do zasilania gazem - tylko nie na naszym rynku

To zwykła podpucha, mam zwykłe oryginalne świece motorcrafta -chyba nawet kupione u kolegi Slawasa i są bezbłędne nie ma porównania z żadną inną marką.

Zamiast dopłacać do wynalazków, wystarczy pomnożyć oszczędność na normalnej swiecy razy cztery by wiedzieć o jaką kwote mniej zapłacisz za przewody wysokie napięcia.

... a przewody w komplecie ze swiecami to podstawa.

Cytat:
2006-10-19 23:26:52, slawas1 pisze:
myslisz się ford wypuszczał nowe auta seryjnie przystosowane do zasilania gazem - tylko nie na naszym rynku

prawda, nawet w instrukcji jest coś o serwisowaniu aut z CNG... także nie bez powodu...

Cytat:
2006-10-20 13:11:05, art13 pisze:
To zwykła podpucha, mam zwykłe oryginalne świece motorcrafta -chyba nawet kupione u kolegi Slawasa i są bezbłędne nie ma porównania z żadną inną marką.

Juz kilka razy pytalem o to w innych watkach, ale nikt do tej pory nie udzielil odpowiedzi... moze teraz sie uda

Czy swiece Motocrafta to ich produkt czy tylko OEM swieczek produkowanych przez inna firme?

Cytat:
2006-10-20 13:37:44, Xeper pisze:
Juz kilka razy pytalem o to w innych watkach, ale nikt do tej pory nie udzielil odpowiedzi... moze teraz sie uda Czy swiece Motocrafta to ich produkt czy tylko OEM swieczek produkowanych przez inna firme?

a widziałeś kiedyć coś co tak naprawdę robi ford??

oczywiście że świec nie produkuje ford - aktualnie robi to ngk /mówię o zapłonowych, bo żarowe robi beru/

Cytat:
2006-10-20 14:12:14, slawas1 pisze:
a widziałeś kiedyć coś co tak naprawdę robi ford?? oczywiście że świec nie produkuje ford - aktualnie robi to ngk /mówię o zapłonowych, bo żarowe robi beru/

Forda T?
Natomiast z tym, ze swieczki Motocrafta to po prostu OEM NGK to po prostu potwierdziles moje (sluszne, jak sie okazalo) przypuszczenia