MotoNews.pl
3 Listwy boczne - czym przykleić ? (142254/45) - PT

Listwy boczne - czym przykleić ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam pytanko - z jednej strony samochodu nie ma listew bocznych - odkleiły się. W ich miejscu zostały jakieś metalowe konstrukcje które są pod listwami. Jak je pożądnie przymocować? Na co przykleić?

Odrazu zaznacze, że niechce się ich pozbywać. Są ładne w kolorze autka...

na tasme dwustrona, taka grubsza, ok 1mm, z gombka w srodku, jak dobrze poszukasz to znajdziesz taka ze bedzie ciezko to odkleic, niczym orginal.

a może usunąć pozostałości i dać na taśmę dwustronną? Rolka kosztuje ok 10-12pln a na jedną stronę starczy, bo przeważnie jest tego 5 metrów

Dzięki, tak myślałem zeby zastosować taśme dwustronną. Ale czy usuwac te blachy? Nie wiem zastanowie się, zobacze jak to by wygladało...

Dzieki za porady

u mnie az glupio mowic trzyma sie na super gluta. skutecznie.

Cytat:
2006-04-10 23:18:32, red_esi pisze:
a może usunąć pozostałości i dać na taśmę dwustronną? Rolka kosztuje ok 10-12pln a na jedną stronę starczy, bo przeważnie jest tego 5 metrów

jesli masz na mysli taka zwykla, stosowana do wykladzin to mozna ja sobie darowac - przerobilem ten temat.. i sie na niej trzyma tylko do pierwszego deszczu..

red_esi pisze o wlasciwej - musi byc ta z gabka.

dokładnie tak z gąbeczką!

Thx Retrospect za uściślenie

Ma ona zastosowanie np. do luster i u mnie na autku wytrzymuje od sierpnia 2005

pamiętaj że musi być ciepło i czysto. a pozostałości ja delikatnie nożem usunąłem. ale wie ktoś gdzie kupić taką ORGINALNĄ taśmę?
bo ta z gąbką i dwóstronna to lipna troche(narazie sie trzyma)

Taśma musi być czarna nie biała.Znajdziesz ja w każdym sklepie z lakierami samochodowymi .Przed przyklejeniem podgrzej blachę i taśme suszarką do włosów bo inaczej długo nie potrzyma.