Problem z omegą 2.0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z odpalaniem,długo musze kręcić i nierówno mi chodzi na wolnych obrotach,poza tym skaczą obroty silnika i pali się kontrolka od silnika.co może być powodem??
z góry dzięki za porady
pozdrawiam

pytanie z gatunku "doktorze, żonę boli noga, co jej jest?"

Trochę za mało mamy danych, aby móc sensownie pomóc. Napisz czy masz gaz, czy problem pojawił się stopniowo czy nagle, w jakich okolicznościach, czy coś już sprawdzałeś...
Pierwsze do głowy przychodzi uszkodzenie przepływomierza, ale innych możliwości jest tysiąc. Skoro zapala się kontrolka silnika, to należy odczytać kod błędu, jak to zrobić - znajdziesz bez problemu na forum, było setki razy.

u mnie bylo podobnie jak padl mi czujnik walu korbowego. jezeli to czujnik, to komputer ci to wyswietli kodem.

dzieje się tak zawsze, czy np jak jest ciepły? U mnie nie mógł zapalić na ciepłym, też świeciła kontrolka (błąd 0130) i była to sonda lambda

Cytat:
2006-04-08 11:08:50, koto23 pisze:
pali się kontrolka od silnika.co może być powodem??

Wróżką nikt nie jest, sprawdź błędy, tylko nie pytaj się jak.

Cytat:
pytanie z gatunku "doktorze, żonę boli noga, co jej jest?"

A jak idziesz do doktora to od razu z wynikami badan ?

mam gaz i rura do przepływomieża jest popękana,znaczy to chyba że rozerwało ją od gazu.problem pojawiał się stopniowo nie odrazu a problem z zapaleniem mam za równa na ciepłym jak i zimnym silniku.może powodem jest brak benzyny w zbiorniku?po wymianie czujnika temperatury jest lepiej bo równiej chodzi na obrotach,ale problem nie znikł.
pozdrawiam

Zacznij od wymiany tej rury między przepływką a przepustnicą. Całe to połączenie MUSI być szczelne! Wszelkie nieszczelności w tym miejscu oprócz tego, że zakłócają poprawną pracę zarówno na gazie, jak i na benzynie, to ogromnie podnoszą prawdopodobieństwo strzału gazu.

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-31 21:14:52 ]

Dzięki za porady.Dolot uszczelniłem,już równo chodzi,a zrobiłem odczyt błędów i wyszło mi sonda lambda i czyjnik indukcyjny.
DZIĘKI za pomoc.
Pozdrawiam