Stronka Internetowa - w czym jak itp....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej proszę się nieśmiać ze mnie.
Chce sie nauczyc robić stronki. Robilem kiedyś w Front Pageu ale to wiadomo....
Chciałem was zapytać, jaki jest najlepszy program gdzie sie tego wszystkiego nauczyc skad sciagnac, czy wszystko trzeba obryc tzn teorie z ksiazek
Za wszystkie rady z góry dziekuje

ja Ci nie pomoge bo sam nie wiem a wiec sie nie smieje

nawet zaawansowane stron y mozna napisac po prostu w notatniku wystarczy znajomosc kodu html

sciagnij sobie jakis kurs html, moze byc podstawy, zebys zobaczyl o co tam chodzi, zobaczysz ze proscizna

ja wlasnei tak zrobilem jakas strone kiedys.... gruba ksiega w jednej rece z kodami html a w drugiej klawiatura i otwarty notatnik.. jakos dalem rade ;]

swoja prace dyplomowa pisalem w edytorze tekstowym, ladne kilkadziesiat linii kodu

(czesc moetoda kopiuj/wklej)

szata graficzna photoshop
reszta front page
przynajmiej ja tak robie

Ja uczyłem się na tym:

Kurs HTML

Programów do stron jest sporo... Ja kiedyś "bawiłem" się trochę Nvu (rozwinięcie Mozilla Composer), który jest darmowy

A kursów ci u na dostatek, wystarczy pogooglać

tylko Macromedia DreamWeaver jest najlepszy na początek jak i dla zaawansowanych webmajstrów. Ja na początku nauczyłem się w tym robić strony a potem dopiero naumiałem się kodu polecam bo naprawdę szybko można zrobić stronę w tym programie

Cytat:
2006-04-06 08:49:09, Konrad_P pisze:
tylko Macromedia DreamWeaver jest najlepszy na początek jak i dla zaawansowanych webmajstrów. Ja na początku nauczyłem się w tym robić strony a potem dopiero naumiałem się kodu polecam bo naprawdę szybko można zrobić stronę w tym programie

Potwierdzam, to dobry program, ale w wersji z jakiej ja kiedyś kożystałem był problem z polskimi literami.
Niestety nie pamiętam wersji bo mineło już 5lat od tamtej pory

Tylko notatnik lub pochodne, wszelkie WYSIWTGi raz ze wrzycaja duzo smieci do kodu, to dwa są niezgodne ze standardami i nie wszystkie przegladarki je poprawnie wyswietlaja.