MotoNews.pl
4 Gdzie w Krakowie skupują aluminium? (141849/0) - PT

Gdzie w Krakowie skupują aluminium?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak znacie jakieś miejsca gdzie skupują to piszcie, posrzpątałem garaż i sie troche nazbierało po ile teraz stoi aluminium?

u dziadków na centralnej...nie wiem dokładnie jaki jest adres ale cuchnie moczem

jeszcze niedlugo sie spytacie gdzie sie wulkanizuje kondomy.. ask google albo panorama firm.

Tytuł strony

[ wiadomość edytowana przez: cypherius dnia 2006-04-07 21:54:42 ]

Cytat:
2006-04-07 21:48:38, Koniu pisze:
u dziadków na centralnej...nie wiem dokładnie jaki jest adres ale cuchnie moczem

wporzo a nie wiesz jakie tam ceny mają?

Cytat:
2006-04-07 21:48:51, cypherius pisze:
jeszcze niedlugo sie spytacie gdzie sie wulkanizuje kondomy.. ask google albo panorama firm.

dobrze już dobrze nie bij, chodziło mi bardziej o ceny w danych miejscach w Krakowie. Panorama Firm owszem jest ale nie ma tam podanych cen

spoko no offence okres mam
a ceny hmm zapytaj dziadkow co puszki zbieraja - oni wiedza wszystko najlepiej

U mnie stoi aluminium czyste po 4zl zas miedz po 10zł(!!) I niech ktos niemowi,ze zbieracze kolorow(złomiarze) nie trzepia kasiory

Cytat:
2006-04-08 09:15:37, HEMIGTX pisze:
U mnie stoi aluminium czyste po 4zl zas miedz po 10zł(!!) I niech ktos niemowi,ze zbieracze kolorow(złomiarze) nie trzepia kasiory

Rezerwuje wszystkie puszki puste na zlocie!!

Dla puszek jest inny cennik-2.30zł za kg Tylko za czysta miedz daja 10zeta,za mosiadz 8zl,za duraluminium 2.90zł,za akumulatory 40gr od kg,makulatura 10gr a złom zwykły po 50gr Wszystkie ceny sa podane za 1kg

Poszukajcie lepiej katalizatorów.
Wycinacie srodek - polewacie przeepracowanym olejem który wnika i robi katalziator 20 % ciezszym i sprzedajecie.
Cena to chyba 55 za kilogram cos takiego- kumpel ma warsztat samochodowy- przyjezdzaja inteligenci chca strumienice jonesa zamiast kata a kata zostawiaja mu po wycieciu.
I 100 zł do przodupo każdej takiej wizycie.

ja oddawalem niedawno dwa 120 litrowe worki pełne puszek po piwie bylo 7,60 kg a kilogram mieli po 5,20 zł dokladnie jak jedziesz od rada grzegurzeckiego w strone daia (al pokoju) to na pierwszych swiatlach za radem w prawo (jak no hurtowni RUCHu) i zaraz ja wiem za skrzyzowaniem 5 m po lewej stronie za brazowa brama

Jak sie ostatnio dowiedziałem od jednego gościa, że cała skrzynka (taka 20kg plastik do owoców itp) pozgniatanych puszek waży ~1,5kilo to sie zastanawiam gdzie tu sens?? U mnie alu jest po 5zl/kg, kilka dni temu robiłem porządki, wytargałem w sumie ponad 25 kilo czystego alu i dostalem za to prawie 150zeta . Były to głównie wahacze od beemek więc musiałem ponacinać odpowiednio by wyjąć tuleje metal-gum, a twarde to helmuty robią nieziemsko. Poza tym było kilka "dup" od dyfrów, staaare zaciski z Kant'a i rozwalona obudowa stacyjki (czego nie chciał wziąć twierdząc, ze to znal - a ja mówił że nie znal jeno kupił ) cylinder od WSK-i jeszcze z czasów kartingu i jakieś pomniejsze pierdoły.. Na razie mam problem w wyjęciem tłoczkow z zacisków dwóch - jak bym wiedzial to bym je wypompował przed zdjęciem .

Cytat:
2006-04-08 20:34:47, adasco01 pisze:
Poszukajcie lepiej katalizatorów. Wycinacie srodek - polewacie przeepracowanym olejem który wnika i robi katalziator 20 % ciezszym i sprzedajecie. Cena to chyba 55 za kilogram cos takiego- kumpel ma warsztat samochodowy- przyjezdzaja inteligenci chca strumienice jonesa zamiast kata a kata zostawiaja mu po wycieciu. I 100 zł do przodupo każdej takiej wizycie.

Powiedz mi tylko gdzie to można sprzedać . Kto to skupuje, pod jakim kątem szukać - skup złomu czy kieś inne firemy? Daj jakieś wskazówki bliższe...