Dziwne zachowanie esiego :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Po okolo tygodniu stania (przed chodzilo wszystko dobrze i poprawnie) ja tu do odpalania a on pochodzil z 5 sekund i zgasl drugi trzeci raz to samo ;/ pomsyallem ze paliwa nie ma ale na drugio dzien zdolalem i dalej to samo tak sie wciska szybko pedal gazu to jakos chodzi tak jakby mu dawal i zabieral paliwo ;/ strasznie to dziwne moze gdzies komputery powariowaly przez te mrozyno nie mam pojecia dlatego prosze o pomoc szanownych grupowiczow dodam jeszcze ze jest to silnik 1,4 z wtryskiem

Pozdrawiam

Moze sprobuj reseta kompa odlacz akumulator na 10 min pozniej podlacz i odpal ale bez gazu . moze cos z tego bedzie mi pomoglo

mhm to jutro powalcze z nim faktycznie reset kompa moze pomoc ja myslalem ze to moze cos z pompa paliwowa ;/ bo to mnie dziwi ze jak sie gaz wciska to wtedy "chodzi" czyli tak jak by sie pompowalo paliwo dziwne ;/ a i jeszcze strzela w gaznik...

a jednak reset kompa nie pomogl ;/ dalej to samo nic sie nie zmienilo poza tym ze musialem ustawiac na nowo zegarek ma ktos moze jakies pomysly inne czego to moze byc przyczyna ? prosze bardzo o wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam

moze to sonda lambda albo moduł edis tez mam takie objawy