MotoNews.pl

Szumy w panelu w E39

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie do posiadaczy E39 czy u was tez tak jest ze jak sie wyłączy samochód to słychać jakby jakiś wiatraczek tracował w panelu klimatronica? rozebrałem to i jest tam taki wiatraczek ale dlaczego on sie cały czas kręci nawet jak wszystko wyłącze? czy tak ma być czy jest coś nie tak?

Jeżeli nie wyłaczy się w ciągu 30 minut znaczy się jest cos walnięte standard w e-39

thx za błyskawiczną odpowiedź

Cytat:
2006-04-11 00:20:15, sieka pisze:
thx za błyskawiczną odpowiedź

Nie ma problemu, a wiem bo jak zakładałem bombę (alarm) do buni to równocześnie chłopaki na stanowisku obok zakładali do e-39 i gośc miał dokładnie taki problem, a że chłopaki kumaci w sferze bmw są to wytłumaczyli mu co i jak, ale niestety nie wiem co dokładnie jest odpowiedzialne za niewyłaczanie owego wiatraka.

Ja znów czytałem na jakieś niemieckiej stronie że są dwie opcje do ustawiania. Jedna z nich to taka że wiatraczek się załącza po zapłonie ( po przekręceniu klucza w popzycje 0 się wyłącza), a druga to taka że chodzi nieustannie. U mnie jest tak jak w pierwszym przypadku, a kumpel miał uruchomioną pracę ciagłą wentylatorka przy kupnie samochodu. Denerwowało go to trochę i po przeczytaniu tego artykułu był w stanie to sam zmienic. Możliwe ze ta tzw. "ciagła praca" kończy sie po 30min od wyciagnięcia klucza, tego już nie sprawdzałem.