Filtr Powietrza - czy ktos ma sportowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce założyc sportowy filtr powietrza czyli storzkowy ale od zwykłego idzie jakis kabelkek... powiedziano mi że jak go odłącze i założe filtr storzkowy będzie mi pił 20 l. czy to prawda.. czy ten kabelek to czujnik jakiś tam..?? mh..??

czujnik temp. powietrza zasysanego.

Hmm, tez myslałem o takim filtrze ale może poczekam az Ty to zrobisz i jakie będą tego efekty

[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-04-06 16:32:37 ]

Cytat:
2006-04-06 16:31:08, YeLonkoskY pisze:
i jakie będą tego efekty

Zapewne żadne zauważalne, przynajmniej w 1.5. Zworke macie chociaż panie NightFox i YeLonkoskY założoną?

Ja mam założony stożek. Wsadziłem go w obudowę filtra powietrza, wobec czego odszedł mi problem z tym kabelkiem a przy okazji stożek jest odizolowany od komory silnika.

Cytat:
2006-04-06 18:30:20, draco_pl pisze:
Ja mam założony stożek.

I co?... i co?... lepszy od magnetyzera?...

Chyba mylisz coś. Stożek ma zupelnie inne działanie niż magnetyzer

Cytat:
2006-04-06 18:59:00, draco_pl pisze:
Chyba mylisz coś. Stożek ma zupelnie inne działanie niż magnetyzer

No... i jeden kupiony od tak gówno daje i drugi również!

Sprawdzałeś, że tak mówisz? Ja sprawdziłem i wiem jaka jest różnica. Trzeba pamiętac tylko, że stożek to tylko jedna z wielu rzeczy, która może coś poprawić i wszystko zależy co się chce osiągnąć taką przeróbką.

Cytat:
2006-04-06 19:05:10, draco_pl pisze:
Trzeba pamiętac tylko, że stożek to tylko jedna z wielu rzeczy, która może coś poprawić i wszystko zależy co się chce osiągnąć taką przeróbką.

O właśnie - sam stożek guzik daje. To miałem na myśli... ale po co wysilać swoje 64Kb aby przelać to na ekran komputera

Cytat:
2006-04-06 16:53:32, piotr_ek pisze:
Zapewne żadne zauważalne, przynajmniej w 1.5. Zworke macie chociaż panie NightFox i YeLonkoskY założoną?

Zworkę? A co to??

Cytat:
2006-04-07 09:30:13, YeLonkoskY pisze:
Zworkę? A co to??

Poszukaj w wyszukiwarce hasła "selektor oktanowy"

Witam.

draco a moglbys zamiescic fotki jak to wyglada u Ciebie bo tez myslalem zeby tam zapakowac stozek.

Cytat:
2006-04-06 19:05:10, draco_pl pisze:
..." Ja sprawdziłem i wiem jaka jest różnica...."

......"JA WIEM !.."................a wy..... się wypchajcie ????

Cytat:
2006-04-08 20:47:01, maskekk pisze:
Witam. draco a moglbys zamiescic fotki jak to wyglada u Ciebie bo tez myslalem zeby tam zapakowac stozek.

Tutaj też tak napiszesz ....ja widzę....a wy ..... ??

Rany!... ale ten świat siem robi egoistyczny !

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-04-09 13:00:17 ]

Zamieszczę fotki, ale jak będę miał chwilkę. A co do efektu, to ja odczułem inną pracę powyżej 3000 rpm. Przydaje się jak ktoś czsami korzysta z takich obrotów. Przy wszystkich przeróbkach które mam zrobione, to samochód ciągnie fajnie już od 2200 rpm.