Obudowa BR czy zamknieta?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pytanko. Podobno glosniki graja lepiej w obudowie zamknietej (czysciej) ale nie wykorzystuja calej swojej mocy jak w przypadku obudowy BR. Ktora z tych obudow jest wg was lepsza? Mam wzmacniacz z zapasem mocy ok. 50W RMS wiec powinien dawac rade przy BR (chyba). Jezeli doradzacie mi obudowe BR to jak liczy sie te litry? Moglibysci tez podac przykladowe wymiary skrzynki BR ok. 40l. Bardzo dziekuje i pozdrawiam.

a do jakiego typu muzyki chcesz zastosowac ta obudowe jaki ty głosnika itd.. itp..tysiac razy w sumie na frum to było wystarczy wpisac w wyszukiwarke.. esh

przeczytalem juz cale to forum ale jest pelno niejasnosci. Interesuje mnie jak obliczyc wymiary do skrzynki jezeli jest zamknieta a jak jezeli jest BR. Wiem juz ze do techniawek jest lepsza zamknieta i zajmuje mniej miejsca i trudniej uszkodzic w niej ghlosnik

Sa programy ktore zaprojektuja Ci skrzynie pod glosnik.

obudowy

Mam taki program i nawet umiem go obsluzyc ale wole zapytac sie ludzi ktorzy maja jakies doswiadczenie Raczej zdecyduje sie na zamknieta bo mniej miejsca zajmuje a musze dwa glosniki zmiescic. Dzieki.

Cytat:
2006-04-20 22:16:06, grzana997 pisze:
Raczej zdecyduje sie na zamknieta bo mniej miejsca zajmuje a musze dwa glosniki zmiescic. Dzieki.

to nie zapomnij jej podzielic na te dwa obszary dla kazdego głosnika no chyba ze bedziesz robi mono suba bo jak zrobisz stereo i bedzie ci szło z jednego głosnika na drugi to ci sie poprostu "spierdzą" pozdrawiam

Wiem wiem Az tak durny to nie jestem Jutro zwoze sprzet do domu (nareszcie) dzieki za pomoc