Dziwny hałas podczas jazdy/toczenia - przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam pytanie - czy ktoś spotkał się z czyms takim?
Słyszę szum - takie chrobotanie czy soć podobnego podczas jazdy, ale tylko podczas jazdy "tocznej" tzn. nie jak daję gazu lub hamuję.

Podejrzewam, że mam młabo wyważone koło - i tak zmienię je za kilka dni, ale obawiam się, że to nie tylko to. Z tego co czytałem, to raczej nie łożyska - nie słychać tego cały czas, ale nie wiem. Może jakaś półoś?? A może po prostu uszkodzona opona - ma ktoś jakąć koncepcję?

Jest jeszcze cis dziwnego - pojedyncze pyknięcie jak jadę powoli, wcisnę hamulec i potem go zwolnię - wyedy słyszę podobne, pojedyńcze pyknięcie. Ale nie iwem czy to z tego samego powodu.
Hamulce pewnie też obejrzę jak będę koła zamieniał.

pozdrawiam,
Szymon

PS. Pewnie esperak, ża 3 miechy będzie starał się o nowego właściciela - tylko nie wiem czy ktoś zechce koreańskiego, 2000, automat, biało-rudego

Cytat:
2006-04-09 23:06:31, 3mek pisze:
Witam. Mam pytanie - czy ktoś spotkał się z czyms takim? Słyszę szum - takie chrobotanie czy soć podobnego podczas jazdy, ale tylko podczas jazdy "tocznej" tzn. nie jak daję gazu lub hamuję. Podejrzewam, że mam młabo wyważone koło - i tak zmienię je za kilka dni, ale obawiam się, że to nie tylko to. Z tego co czytałem, to raczej nie łożyska - nie słychać tego cały czas, ale nie wiem. Może jakaś półoś?? A może po prostu uszkodzona opona - ma ktoś jakąć koncepcję? Jest jeszcze cis dziwnego - pojedyncze pyknięcie jak jadę powoli, wcisnę hamulec i potem go zwolnię - wyedy słyszę podobne, pojedyńcze pyknięcie. Ale nie iwem czy to z tego samego powodu. Hamulce pewnie też obejrzę jak będę koła zamieniał. pozdrawiam, Szymon PS. Pewnie esperak, ża 3 miechy będzie starał się o nowego właściciela - tylko nie wiem czy ktoś zechce koreańskiego, 2000, automat, biało-rudego

Obawiam, się, że miałes automat. Wygląda mi to na mechanizm różnicowy.

Po zmianie na letni zestaw kołowy jest znacząca poprawa - w zasadzie nie słyszę nic podobnewgo do tamtego odgłosu... ciekawe czy to ten mechanizm... Na pewno zimowe do wyważenia.

Dzięki za szybką odpowiedź.

pozdrawiam
Szymon