| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-12-03 11:33:54 wiem ze obnizanie na zime nie ma sensu ale i tak musze wymienic wachacze, a jak juz bede mial rozkrecone to nie bedzie mi sie chcialo drugi raz...
zakladam amortyzatory krosno sport, wachacze od bisa, dokladnie nie wiem co zrobic z resorem, slyszalem ze odwrocenie piora moze byc skuteczne+jeszcze jedno pioro. ps wiem ze temat byl ale, potrzebuje miec topic na biezaco w trakcie roboty. |
Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-12-03 12:28:38 Witam |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-12-03 15:10:41 dolnym mocowaniem. juz jest to obrotowe, a nie ze dziurka a w to amortyzator |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-12-03 18:36:59 dejta: mam pytanko - gdzie kupiłeś te krosno sport?? bo ja też szukam...
co do odwrócenia pióra, to wtedy maluch się kosmicznie niski staje... raczej na tor |
moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2003-12-03 21:37:35 Resora nie obracaj. To daje złe zachowanie podczas jazdy.Jak nie masz kasy to go po prostu wyklep i wzmocnij pierwsze i ostatnie pióro. BROŃ BOŻE NIE dodawaj LAGI. Maluszyna zrobi się tak TRAGICZNIE twardy że będzie bosiło przód. Załóż z przodu SERYJNE amortyzatory tylne. Będą sobie świetnie radzić z resorem sklepanym. A jak masz kasę to polecam przyjechać do Łodzi i zrobić resor na zamówienie progresywny na ulicy Kolumny 456. Przepilotuję Cię przez miasto i pomogę i we wszystkim jak chcesz. A do tego załóż Bilsteiny < to wersja pełny wypas >. Tył zrób tak aby dobrze uchartować sprężyny, o tej samej ilości zwojów co seryjne. Wersja wypas to znów do Łodzi < |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-12-03 23:37:21 na poczatek dzieki za wszystkie rady.
teraz tak, musze jednak zastosowac wersje oszczednosciowa poniewaz musze wydac kase na amorki, kupilem juz wachacze, jeszcze do tego dochodzi 295 zl. oc i tu pytanie do sprezyn. mam zamiar uciac jeden zwoj i na spod zalozyc gumy usztywniajace ( juz zakupilem ) co to w ogole jest i jak sie cos takiego zachowuje? jeszli chodzi o przod to sklepie resor i mam nadzieje ze krosno sport wystarczy, bo jak mowi moohu z dodatkowa laga to bedzie hard core ps do widynka, amorki musze kupowac na zamowienie w takim rzeszowskim sklepie ktory mi juz nie raz zycie uratował |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2003-12-04 00:26:19 resor na druga strone prawde mowiac nie slyszalem o takim rozwiazaniu ja olecam bez dokladania piora na szczale 12 i do tego nowe balwany pod resor i nie obcinaj ich bo bedzie sie skladal do lotu przy do |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-12-04 09:27:53
nie wiem ale nie moge sie zgodzić z tym zeby dawać pełne bałwany , przynajmnie u mnie w aucie było tak ze po obniżeniu id razu było 3mm luzu między bałwankiem a resorem auto było nie do jazdy bo dobijało na każdej nierówności dlatego też obciąłem je o pół centymetra i jest git |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2003-12-04 21:48:32 ja miałem miekki resor wiec zostawilem balwany tylko wzmocnilem uchwyty pod nie i otrzymalem bardzo fajna charakterystyke zawiazu przedniego twardy ale pracowal do tego dodam ze caly czas siedzial na tych balwanach, ale to tylko moje zdanie |
Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-12-04 22:44:28 Witam Wiem że jakbym dzisiaj obniżał to bym tej lagi na bank nie dawał!! Mam jeszcze pytanko, miałem cały czas odboje scięte o ok 0,5 cm i na każdym wyboju dobijał i podskakiwał i zaczeło sie odrywać mozowanie odbojnika. teraz mam ok 2 cm miejsca między odbojnikiem a resorem, na nie równościach jest dużo lepiej ale przód stał sie "mięciutki jak kaczuszka Nie rozumiem jak mozecie jezdzić z resorem opartym na odbijakach, przecież zawias musi pracować a nie leżeć!!!! |
krzych Malaria kraków | 2003-12-04 23:00:26 Ja mam resor wygięty w drugą strone No ale jest masakra bo na nierównościach musze walczyc z kierownicą niewiem czego to jest wina czy resora czy zwrotnic. A i mam takie pytanie co może być przyczyną ze przy chamowaniu koła robia sie rozbierzne i to bardzo. A no i juz niedługo zmieniam resor na nowy +dołożone jedno pióro może sie poprawi |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-12-05 11:31:40 Ja mam resor wyklepany na 18cm z dodatkowym piórem po małych przeróbkach. Postawki pod resor splanowane na maxa. Wszystko jest super!! Prowadzenia na prostych jest idealne, a na niewielkich nierównościach też nie sprawia kłopotu |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-12-05 17:14:06 wyszukiwarka już działa. pisał o tym bodajże Yanninya. a możesz rozszerzyć ten temat?? |
Koxx Krowie Place Dolne | 2003-12-05 17:43:18 Chodziło mi o post właśnie tego gościa (Yanninya).
Można by tak raz, a dobrze o tym napisać, żeby nikt już nie pytał bez sensu i nie miał wątpliwości. |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2006-04-04 21:10:29 a jak wyglada sprawa zbieznosci po sklepaniu resora..? |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2006-04-04 22:45:20 hehe słyszałem dzisiaj od wuerca jkie mieliście jazzy z tym amorkiem ![]() |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2006-04-04 22:51:38
ciekawie było nie powiem jutro zarzuce zdjęciem co zostało z śrubki od amorka )ale nastawiam się na bilszteJny więc za jakiś czas znów będzie ciekawie z tymi amorkami![]() |