Zawieszenie czasami zostaje w górze (uniesiony przód)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Dlazcego tak sie dzeje ze czasami zostawiam samochod wysiadam i przód jest straszliwie w górze (ponad 2 pięści przeswitu) az koła się wykrzywiają pod katem. Naciskam go i nic. Potem przejadę znowu i wraca do normy. Juz drugi raz mi sie tak stalo ze tak był uniesiony przód. Zawieszenie było wymieniane podobno w listopadzie. Czy ktoś ma jakiś pomysł czemu tak sie może dziać? nie było ani gwałtownego hamowania, ani przyspieszania, ani nawet jazdy po dziurach. Z góry dzieki za wszelkie sugstie

Hepos po pierwsze gratuluje ci essiego a co do twojego pytania naprade nie wiem A może amortyzator jest troche skrzywiony i dlatego blokuje sie i nie opada, przy okazji piszesz że koła sie schodzą co by wskazywało że coś w geometri zawieszenia jest skopane...... no nie wiem to tylko takie moje domysly

Nie ma wiecej sugestii?

Dziekuje za gratulacje

Cytat:
przy okazji piszesz że koła sie schodzą co by wskazywało że coś w geometri zawieszenia jest skopane...

w geometrii nie jest skopane, po prostu gdy auto opuscisz lub podniesiesz - jak u kolegi - wowczas kola ustawiaja sie pod skosem. dlatego miedzy innymi geometrie auta ustawia sie przy zbiorniku zatankowanym do polowy.

a to Twoje zawieszenie to faktycznie dziwne.

obstawil bym na 98% amorki tłoczi sie zacieraja czy cos praktycznie niema nic innego co by moglo podtrzymywac samochód

No to co, naoliwić je czy co?

jeno wymienic :]

było wymieniane 5 miesięcy temu!