MotoNews.pl

Łożysko do MK V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie, czy te łożysko będzie pasować do mkV??

Tyle że to i tak tylko połowa kompletu. Wygląda jak to do Mk5 tylko nie wiem po co ta zawleczka

do Mk5 nie bedzie.

oj obawiam sie ze to nie podejdzie do mk5

Własnie sprawdziłem. Faktycznie nie wejdzie. W ogóle z opisu wynika że w tamtych modelach łożyska tylne wewnętrzne i zewnętrzne różniły się między sobą

Ono powinno bodajze tak wygladac:

taxi to jest przednie

komplet na jedna strone do Mk5/6 (nie wiem jak 7) to dwa lozyska stozkowe i simmering. cena okolo 60/70zl

Orzel nie pisal o ktore mu chodzi Ale fakt, na allegro pisze ze to tylne --> Moj Blad , przepraszam

ok dzięki śliczne więc wiem już, że nie będzie pasować

pozdrawiam @LL

podepnę się pod dawny temat
w MK5 11.90r 1,6EFi chcę wymienić łożysko przednie w kole, ale jakie ono jest? Stożkowe, czy kulkowe dwurzędowe (SKF-VKBA1432) i jaki powinno mieć symbol (chciałbym jakieś markowe)? Czy potrzeba prasy do ściągnięcia-założenia? ASO twierdzi, że jest stożkowe, w sklepie mówią, że kulkowe, zgłupłem...

pozwolę sobie na up, bo sprawa staje się pilna

Mk5 przednie łożysko to to co taxi pokazał na zdjęciu dwurzędowe kulowe można wymienić bez prasy tak robiłem w essie sprzedałem po 2 latach i nic nie wyło łożysko z firmy SKF , tylne łożysko w essi mk5 są to 2 identyczne łożyska stożkowe plus zimering.