| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-10 18:48:41 Witam...
Od jakiegoś czasu występuje u mnie taki problem... otóż jak dużo pojeżdże, szczególnie w ruchu miejskim, to po pewnym czasie przy ruszaniu na jedynce szarpie całym autem, na dwójce i dalej już tego nie ma.... czasem uda sie na półsprzęgle ruszyć bez szarpania..... a czasem nawet to nie pomaga.... występuje tylko przy ruszaniu...... nie wiem czy dobrze obstawiam, że to może być sprzęgło???
Rok temu w maju zmieniałem całe kompletne sprzęgło..... zrobione jest ok 40-50 kkm na nim.... sprzegło to Valeo...... czytając archiwum... napotkałem sie też z podobnymi zjawiskami występującymi przy uszkodzonym parowniku.... nie znam sie na gazie... nie sprawdzałem też czy szarpie przy ruszaniu na benzynie...... ale czy to może mieć jakikolwiek związek z moim problemem??? z góry dzięki za sugestie.... pozdro |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-04-10 19:34:16 miewalem rano przez zime czasami i powod okazal sie prowizoryczny - chodzilem bez kalesonow, zimno mi bylo i noga mi latala ![]() |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-04-10 19:49:37 Witam
Mam podobny problem, niewiem jak tobie Kolber7 ale mi to sie cała buda trzęsie przy ruszaniu , co do mojego sprzegła to niemam pewnosci bo poprzedniwłaściciel cos w nim zeźbił ale co to niewiem a wracajac do sedna sprawy to powiedziano mi ze to wina docisku, i ze te szarpanie bedzie wystepowało jak sie bedzie na swiatłach bądz w korku trzymało wciśnięte sprzęgło, tak więc należy tego unikac Tyle wiem a ile w tym prawdy...? |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-10 22:12:56
hmmnnnn musze złożyć kalesony u sprawdzić |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-10 22:15:32
dokładnie trzesię całym autem... podobnie jkbyś ruszał na mokrym ze skręconymi kołami i stukały by przeguby..... zjawisjo podobne do tego..... w moim przypadku sprzęgło mam nowe.... a przynajmniej taki mam paragon i tak twierdził mechanior..... pytanie czy coś zdziałam w ramach gwarancji??? bo rok jeszcze nie minął.... |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-04-11 18:13:37 Wiesz może przez oszczędnosc mechanik nie zrobił Ci kompletnego sprzęgła tylko tarcze a teraz sypnoł sie docisk |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-11 23:19:26 moze mechanik nie zmienił wszystkieg.... nie wykluczam....
ale policzył mi za całość.... Dziś jeździłem cały dzień i dziwnym trafem nie szarpało...... ale w sumie dużo po mieście nie podróżowałem ... |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-11 23:20:44
tak, ale jakby to były poduszki to by szarpało non stop... a tak nie jest |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-12 01:02:56 jak to sprawdzić??? |