Automat fiat croma pytanko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na bagnecie sa 2 podzialki po jednej stronie 40 stopni C druga 80 stopni na logike olej sprawdza sie jak mam temp silnika powyzej 40 stopni to biore odpowiednia podzialke ale mam ksiazeczke tylko ze po niemiecku i tam jest krotko opisany opis sprawdzania oleju w automacie ze biore na minute wlanczam silnik nie jest napisane czy na N czy P i po minucie na odpalonym silniku sprawdzam olej na podzialce do 40 stopni a w przuypadku cieplego oleju w nawiasie jest ze chyba po przejechaniu 18 km to mam 2 podzialke. Teraz pytanie jak wkoncu jak sprawdzic olej rzetelnie. Dziekuje

my tu raczej siedzimy w starszych fiatach a juz na pewno nie w automatycznych skrzyniach

moze jednak sie ktoś znajdzie kto będzie wiedział

pozdrawiam

dobra ot ja sie podlacze do tematu.
niech mi ktos powie do ilu max obrotow ciagnal automat np w argencie przy 2.0??

No przeciez to sie wszystko uklada w logiczna calosc. Jak tylko odpalisz samochod na zimno i napompujesz kanaly olejem to sprawdzasz na tej 40 st a jak np. jechales albo stales dluzej w korku to masz full rozgrzany silnik i sprawdzasz na tej 80 st. Nie zagladalem nigdy pod maske Cromy ani nie widzialem takiego bagnetu ale masz wszystko lopatologicznie napisane. Zobacz na temp silnika i juz wiesz gdzie sprawdzac stan oleju.

no

yapko nasz Sherlock prawdę Ci powie

Dziekuje, Watsonie

no wlasnie nie przetlumaczylek ksiazke i tak na temp silnika nic nie ma wplywu olej w skrzyni bedzie letni dopiero jak przejade minimum 18 km to moge sprawdzac na tej miarce do 80 stopni. Ostatnio sprawdzallem olej i wychodzily mi ze na 80 jest minimum atefu ale bylo to po 5 moze 6 km a silnik mial temp 80 stopni. Wyraznie napisali ze po takim dystansie mozna kozystac z miarki do 80. Wiec nie jest to takie logiczne niestety