MotoNews.pl
7 Gdzie w wawie można do kompa się podłączyć?-obroty HELP! (139825/72) - PT

Gdzie w wawie można do kompa się podłączyć?-obroty HELP!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wie ktoś gdzie można taniej i lepiej omę na kompie sprawdzić niż w ASO?

Dlaczego chcę się podłączyć: dziś rano po przejechaniu ok 100 km oma zaczęła szarpać na wolnych obrotach. Obrotonierz tańczy, obroty są nieregularne aż budą buja.
Moc auta jest w normie, więc zasilenie świecy odpada.
Wydedukowałem że najszybciej będzie pod kompem sprawdzić dlaczego tak dziwnie mieszankę dawkuje.
Może ma ktoś jakiś inny pomysł?
HELP!

Polecam Zakład Pro Tronic przy ul. Humanistów 7. ( Warszawa Młociny ) Tel :864.93.98
Pozdrawiam
Darek

polecam BOsCH KOTOŃSKI Aluzyjna W-wa Białołęka tel 0226147618

ESO ul.Białołęcka. Dokładne namiary masz w Poradach.
Ale raczej stawiałbym tutaj na krokowca, a nie na zabawę z podwyższaniem obrotów techem .

Dzięki wielkie za odzew!
Tak jak mi sugerowała nie jedna osoba, komp nic nie wykazał. Przeczyszczony został krokowiec i to coś (nie wiem jak to się nazywa), do czego krokowiec jest przykręcony. Dodatkowo zostały zmienione świece, bo zapaskudzone były. I niestety problem jest dalej. Przy okazji osłodziłem sobie życie zmieniając język na angielski.
Żeby uszczegółowić mój problem dopiszę tylko że czasami silnik chodzi ok, a czasami wariuje. Jak na złość w warsztacie wszystko było OK Dojechałem na parking i zabawę miałem od początku

"W trybie wariowania" jego nieregularna praca polega na regularnym przygazowaniu. Tak jakbym co 1 sek. dodawał gazu i puszczał.
Ech... dalej będę walczył

Hmmmm... krokowy do wymiany?
Tez tak mialem

Cytat:
2006-03-28 14:30:56, Zbynio pisze:
Hmmmm... krokowy do wymiany? Tez tak mialem

Jeśli silniczek czyszczony dalej wariuje to znaczy, że już raczej wypracowana membrana. Spróbuj podmienic od kogoś to będziesz miał pewność.

Panowie, jeżeli ktoś się zna, niech napisze mi czy to ma sens: psuje się silnik recyrkulacji spalin. Nie jest on podłączony bezpośrednio do kompa, więc komp błędu nie wykazuje. Nierówna praca bieże się stąd, że wynik działania zwalonego układu recyrkulacji chce korygować lambda.

To jest teoria człowieka, który ostatnio grzebał w omie. Niestety on tego nie może naprawić bo nie ma do tego warunków. Dał mi namiar na swojego kumpla co pracuje w ASO - on mi naprawi.

Na dzień dzsiejszy wydałem 450 pln i mam w zamian: nowe świece, nowe przewody WN, wyczyszczony silnik krokowy i coś tam jeszcze, zwiedziłem 3 autonaprawy, mam sprawdzone wszystkie czujniki, elektrykę łącznie z kompem (okazało się że mam kompa z omy z '99) i mam qrwa teorię że poleciał mi silnik recyrkulacji spalin, oraz wizję że opla wstawie do ASO - czyli wydatki dopiero się zaczną.

Temat już mnie męczy.