Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-07-12 19:37:37 |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-07-12 21:02:00
![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-07-12 21:25:52 taaa Michał...niby golizna....ale jaka OKAZJA !!
....no bo kto (oprócz Daewoo ![]() ![]() ![]() |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-07-12 21:48:28 ooo ![]() ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-07-13 06:53:26 W tej leganzie nie ma nawet guzika AC? |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2007-07-13 08:52:15
No z tą golizną to pojechałeś .... Tak jakby lega miała milion opcji wyposażenia, a były tylko 2 - SX i CDX. CDX w stosunku do SXa miał aż: - klimatronic (który ze względu na koreańską oszczędność jest wyjątkowo awaryjny) - "drewno" z "wysokiej" jakości plastiku - IMHO wolę jak plastik jest plastikiem a nie udaje czegoś lepszego, bo to wiochą zalatuje - degresywne wspomaganie, które powoduje że przekładnia kierownicza tej wersji rzadko wytrzymuje więcej niż 120-150 kkm - TCS, czyli taka udawana stabilizacja toru jazdy, która działa tylko przy ruszaniu na śliskim. Więc jak to w starym DU - dodatkowe wyposażenie lubi się sp.... i nie wiem, czy wielu jeszcze posiadaczy esperaków nie wolałoby mieć sprawnych szyb na korbę niż użerać się z wiecznie p....lącymi się przyciskami. No i 13 tys. za 9 letnią legę to cena marzenie. Swoją za tyle chętnie oddam - też SX, bezwypadkowa, autentyczny przebieg itp ... Bądźmy realistami - więcej niż dychę ani ja, ani ten gość nie dostanie ..... Rozumiem DJ, że jesteś zachwycony legą, ale popatrz prawdzie w oczy - to stare, koreańskie auto, które udawało auto klasy wyższej, a tak naprawdę jego atutem miała być CENA, więc oszczędzano ile wlezie, garściami korzystając z rozwiązań Matiza, Lanosa i Nubiry. DU projektowało równocześnie 3 "nowe" auta, więc księgowi musieli mocno trzymać łapy na kasie, żeby te projekty w ogóle zeszły z taśmy produkcyjnej. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-07-13 09:22:17
A antena to jakieś druciarstwo ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-07-13 10:37:26
To co zwykle z koreńską elektryką-elektroniką.Zimne lutowanie,gównianej jakości styki itp Kiedyś dostałem koreańskąmikrofalówkę marki daewoo ![]() ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-07-13 10:51:07
Polecam ARTYKUŁ jak się pracuje po Koreańsku. Plan produkcji i sprzedaży wykonany - teraz plan będzie wykonywał serwis ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-07-13 11:15:19 nOras - nie dogadamy się.
Szyby działają u mnie rewelacyjnie, klimatronik ( tfu tfu ) też. Nie podniecam się Legą, ale staram się być obiektywny - bo mam porównanie do wielu innych aut. Jedyna racja co do maglownic - moja padła po 85 tysiącach - oraz do marnej jakości niektórych materiałów ( ale też bez przesady co do porównania z Espero ) |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2007-07-13 12:10:19
No to gdzie ten obiektywizm, jak przyznajesz, że materiały marnej jakości ? I padające maglownice ?? BTW - nie wierzę, że padła przy 85 kkm ... licznik może i wskazywał 85, ale reszta auta pewnie miała pow. 120 kkm..... No i nie powiesz chyba, że to jest ciche auto .... |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-07-13 12:21:28
Uuuuuaaaaaa, ale profanacja didżejowej legi!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2007-07-13 12:31:57
Ciekawe czy parkuje ją w jakiejś kapliczce ![]() ![]() A przebiegu to mogę być pewny: a) w nowym aucie b) aucie z dużej firmy, gdzie nie ma nikogo kto by miał interes w kręceniu licznika. Wszyscy inni są podejrzani, jak to powiedział miłościwie nam panujący premier. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-07-13 12:40:56 Przebieg jest autentyczny i mam to gdzieś czy dajesz wiarę czy nie. Nie chce mi się też pisać skąd to wiem.
W kapliczce jej nie trzymam. Chcesz to sprzedaj swojego sx'a i kup sobie świetnie wykonaną vectrę czy coś innego w tym guście - Twoja sprawa, ja porównałem kilka aut przed wyborem i zakupem auta i tak wybrałem. Dlatego to moje zdanie i oczywiście masz prawo się z nim nie zgodzić. Tylko te teksty o przebiegu mojego auta pozostaw dla siebie, bo odbieram to jako frustracje osoby która jeździ zarżniętym do granic autem w którym nic nie działa i boli go, że ktoś inny z takim samm autem nie ma problemów. Lega faktycznie nie jest cicha. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-07-13 12:41:43
Jak nikt? Przykręcisz 100 km i masz 8l paliwa dla siebie ![]() No i ja jeszcze jestem pewien przebiegu swojej zlomguny. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2007-07-13 13:02:39
Hmm ... to pad maglownicy (jakby nie było dość istotnego elementu) przy 85 kkm w "luksusowym" aucie nie świadczy za dobrze o jego jakości, nieprawdaż ?? 120 kkm by tą ocenę troszkę poprawiało, choć owszem, że nie rewolucyjnie ....
"Nie odbierajmy życia zbyt poważnie". Jak mi znajdziesz kupca, który da mi za to auto cenę, która pozwoli mi kupić lepsze podobnej wielkości auto, nie będę zastanawiał się ani pół sekundy.
Sfrustrowany (a szczególnie posiadanym blachosmrodem) nie jestem. Działa w nim wszystko, co zaimplementował producent i działa tak, jak przewidział. A przewidział tak jak mu księgowy pozwolił. Co do zarżnięcia do granic - szef serwisu w ASO czesto mi się dziwi, że chcę robić coś, co on ledwo zauważa. Choć owszem, wiem że skrzynię mam do uszczelnienia, bo się pocić zaczęła.
To jakież ona ma zalety? Bo z Twoich wypowiedzi widzę, że potwierdzasz w zasadzie większość moich zarzutów: - marnej jakości materiały - głośność wewnątrz (a więc niedostatki komfortu) - częstość występowania kosztownych awarii (sławetny magiel) Bo jedynym argumentem za jest CENA. A co do obiektywizmu - popatrz jak się postrzeganie DU zmieniło kolberowi, od kiedy nubę zastąpił mercedes. Jestem przekonany, że jak zmienisz legę na lepsze auto dostrzeżesz jej niedoróbki. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-07-13 13:37:12 Legę kupiłem od prywatnej osoby która właśnie była wqrwiona na to że w aucie z przebiegiem 8x tysięcy zaczęła się pocić magiel i że skraplacz klimy powiedział papa. Dodatkowo auto czekał niedługo duży przegląd i wymiana hamulców z tyłu....
Kupiłem wtedy takie auto za groszę i poniosłem koszty : - 900 PLN za nową maglownicę z końcówkami ( po znajomości ), wymianą i ustawieniem zbieżności ( starą sprzedałem za 300 PLN ), - 650 PLN wymiana skraplacza i nabicie klimy - 350 PLN hamulce z tyłu - 150 PLN nieplanowana wymiana mechanizmu wycieraczek - X PLN - wymiana olejów, świec, płynu chłodniczego itd. Budżet którym dysponowałem wtedy i był przeznaczony na Legę z krajową ceną pozwolił na założenie nowej instalacji gazowej, kupna od razu nowych alusów i nowych opon zimowych. I jeszcze trochę zostało. I wiesz co ? NIC od tamtej pory się nie działo z autem, a zrobiłem ponad 20 kk głównie po mieście. Auto nigdzie nawet się nie poci, nic nie trzeszczy w środku. I auto które może mi zaoferować więcej od Legi kosztuje około 90 kzł ( texty "kup se 10 letnie audi darujcie sobie ) Wiem, że są lepsze auta - tego nie neguję !!! Tylko gadanie, że Vectra czy inne tego typu auto zaoferuje coś więcej od Legi to nieporozumienie... Następne lepsze będzie po prostu nowe. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-07-13 13:49:06
Chyba kosztowało 7 lat temu chciałeś napisać.
Weź... bo pomyślę, że jedyne auta dorastające do leganzy to mercedesy s-klasy. |