Ubezpieczenie OC w MTU

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś moze OC w MTU, macie jakieś sugestie co do nie korzystania z ich ubezpieczenia, są jakieś chaczyki w umowie?

Krążą pogłoski o udziale w wypłaceniu odszkodowania, prawda czy fałsz?

są duzo tańsi w moim przypadku (zamiast 450zł jest 350zł za 2.0 z 94 roku)

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-31 21:03:54 ]

jestem w MTU, nic mi niewiadomo o jakiś "kruczkach".
Z tego co wiem, wypłacają na podstawie zasad ogólnych

Ale czy to ja mam się zastanawiać czy w moim OC są jakieś kruczki? Czy klient którego uszkodzę? Ja płacę 325 zł za 2 litry i się cieszę!

----------------------------------------------
A jak nie wiemy co robić, to róbmy to!!!

[ wiadomość edytowana przez: kusy dnia 2006-04-11 21:00:03 ]

Ja miałem w MTU wcześniej obydwa samochody,OC i AC przeszedłem po roku na Hestie ze swoim samochodem, ojciec przeszedł po pół roku ze swoim też na Hestie.
mają tam jeden wielki BURDEL i śmieszne pieniądze za szkody płacą.
Po 5 razy potrafią przysyłać polecenie zapłaty mimo że pół roku już jest opłacone i wszystko trzeba wyjaśniać,dzwonić wqrwiać się i wogóle mimo że dowody wpłaty lezą przede mną.
A siedzibe mają w Sopocie i tak wszystko ciężko załatwic ze masakra.
NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Już chyba Link4 jest lepszy

Przy AC to owszem, też szukałbym pożądnej firmy, ale OC to świstek dla policji i poszkodowanego. Ja przecież z tego nic nie mam, oprócz kawałka papieru na pokaż i na twu twu w razie co!

Ja odzyskiwałem w MTU nadpłatę za OC, które nabyłem razem z samochodem. Oczywiście wypowiedzenie przesłałem w terminie. Udało mi się te pieniądze odzyskać po roku, po tym jak zacząłem ich sądem starszyć. W międzyczasie chyba 4 albo 5 interwencji telefonicznych nic nie dało. No i żeby było ciekawiej nasłali na mnie firmę windykacyjną za to, że nie płaciłem im kolejnych składek

A co polecacie żeby było tanio i dobrze mam link 4 i te dziady podnieśli stawke do 635 zł dla 2 litry z nw i szybami 35 zł.

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-31 21:04:30 ]

Cytat:
2006-04-14 20:17:36, seweryn80 pisze:
A co polecacie żeby było tanio i dobrze mam link 4 i te dziady podnieśli stawke do 635 zł dla 2 litry z nw i szybami 35 zł.

Jeśli mogę się w trącić...tak jak pisze kielkac nic nie polecam ale tak
dla porównania , 2,5 litra 590,- (mieszkam na wiosce)

Jesne. Wszystko zależy od regionów. Nie wiem jak gdzieś na świecie, ale u nas, są biura ubezpieczeniowe, które mają wszystkie firmy, i dobierają najtańszą polisę w zależności od auta i miejsca zamieszkania nawet! I to też trzeba się przelecieć po kilku takowych instytucjach ubezp. bo ceny też mają nieraz różne. Przerobiłem już to! A ja mogę się pochwalić, że mam 325 zł za 2.0, a żona za 1.2 - 234 zł. Także za dwa auta płacę 559zł. (oba ople)

[ wiadomość edytowana przez: kusy dnia 2006-04-15 17:15:17 ]

Cytat:
2006-04-11 20:19:38, raptor pisze:
Ma ktoś moze OC w MTU, macie jakieś sugestie co do nie korzystania z ich ubezpieczenia, są jakieś chaczyki w umowie? Krążą pogłoski o udziale w wypłaceniu odszkodowania, prawda czy fałsz? są duzo tańsi w moim przypadku (zamiast 450zł jest 350zł za 2.0 z 94 roku)

Mam OC w MTU, haczyków nie zauważyłem, ale może są jakies "chaczyki". A tak serio to na Północnym Mazowszu 632 zł za rok przy 2000cm3 - prz zerowych zniżkach.