Krakowskie wymysły odnosnie kjsów...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wiec jak sie okazuje, panowie z AK wymyslili ze na BK bedzie policja, ktora bedzie badala glosnosc wydechow, z tego wzgledu ze mieszkancy skarza sie ze jest za glosno na zajezdni... jaki z tego wniosek? od dzisiaj w krakowie startujemy na seryjnych tlumikach bo bredy nawet na zatyczce nie wchodza w gre i nawet mysle ze wupex bedzie zaglosny. ...
ponadto najnowsze proba na KJSach krakowskich ma sie odbywac w tyncu... dojazdowka bagatela ok 25-30 km ... nie ma to jak promowanie sportow motorowych w krakowie :/

Hehe, to fajnie sie macie
A z tymi dojazdowkami to troche przesada, chociaz pamietam jakis kjs w Trzebinii organizowany przez AK Krakowski wchyba w 2000 albo 2001 roku, ktory mial 180km dojazdowek!!! A ja malaczem na krotkiej 2,3,4 poginalem - ale fajne dojazdowki byly w okolicy Alwerni o ile dobrze pamietam, takie krete drogi z gorki, nawet nie wszyscy przejechali ta dojazdowke w calosci

Dziwie sie temu zarzadzeniu, bo przeciez proby sa organizowane na terenach wylaczonych z ruchu, a zatem kodeks drogowy tam nie obowiazuje. Inna sprawa ze pozostaja dojazdowki, a nie kazdemu chce sie auto po probach wyciszac. Nie wiem jak w Krakowie, ale we Wrocku niestety sporo zawodnikow nieciekawie sie zachowuje na dojazdowkach, jadac za szybko (nie mowie ze nieprzepisowo, bo to inna sprawa, tylko po prostu za szybko) no i halasujac niemilosiernie, co ludzi niezwiazanych z rajdem moze denerwowac.

Spojrz na to z innej strony: jesli na BK bedzie pomiar glosnosci i bedzie dotyczyl on wszystkich zawodnikow, to wszyscy beda jezdzic na seryjnych wydechach, czyli proporcje sil sie nie zmienia. Konkurencja bedzie dalej taka sama, tylko bedzie ciszej

Bo "mieszkancy" to ze sportu lubia telewizor i pilkarzy a sportu gdzie kazdy kazdemu pomoca i rada sluzy nie cierpia. Jak po meczach wyjsc z domu nie moga bo im grozi dekapitacja to cicho siedza a jak rajd czy kjs to sie burza i nas od szalencow wyzywaja. Nas pokrzywdzonych przez telewizje, prase i spoleczenstwo. Norma jest chyba 100 db tylko nie pamietam ile od ujscia wydechu-ale to juz tylko doczepione do reszty.

No widzisz - nabijaliście się z tej babci co na którymś rajdzie strzlała z paszczy głośniej niż malce z wydechów, a babcie musiała zadziałać

ale to chodzi o t o ze na probach jest za glosno!!! nie na dojazdowkach!!! ja zawsze wyciszalem na dojazdowkach brede orpocz anwy bo nikt nie wyciszal i nie bylo problemu....litosci ja na zatkanej bredzie jezdze na codzien.... to jest chore!!!

Cytat:
nabijaliście się z tej babci co na którymś rajdzie strzlała z paszczy głośniej niż malce z wydechów, a babcie musiała zadziałać

Mocherowe Berety rzondzom

wlasnie dzwonilem do AK.... tyniec faktycznie bedzie, a o policji laska nic nie wiedziala i ponoc nikt z nimi nie rozmawial i nic nie wiadomo o tym ze bedzie rozmawial...

I takie jest wlasnie podejscie do rajdow w tym pilkarskim kraju. Firmy petrochemiczne pilkarzy sponsoruja, listy startowe z roku na rok coraz krotsze, rajdy w telewizji wydarzenie na skale roku (z wyjatkiem TV4). A teraz juz nawet za kjs sie biora. Ale wiara i zapal czyni cuda, nie damy sie i uslyszymy jeszcze dzwiek bredy na zajezdni. A jak wygraja to juz tylko wycieczki do Slomczyna na koncerty pozostana.

Caly czas nie rozumiem w czym problem, skoro nowe regulacje dotycza wszystkich i wszystkim osiagi rownomiernie spadna. Chodzi Wam o klimat akustyczny?

Cytat:
2006-04-13 11:24:25, -TOMMY- pisze:
A jak wygraja to juz tylko wycieczki do Slomczyna na koncerty pozostana.

W RC tez wprowadzili ograniczenie glosnosci, bodajze do 100dB(?). Btw. prosze jakiegos zawodnika z RC o informacje jak sobie z tym poradziliscie? Wszyscy na Wupexy poprzechodzili?

Cytat:
2006-04-13 11:27:52, kobzacz pisze:
Caly czas nie rozumiem w czym problem, skoro nowe regulacje dotycza wszystkich i wszystkim osiagi rownomiernie spadna. Chodzi Wam o klimat akustyczny?

o to ze nei po to dostrajam motor pod brede zeby jakis burak cala prace moja przekreslal :/

A moze by tak najpierw Brebe zmierzyc, moze nie daje wiecej niz 100 dB? Choc na moje przygluche uszy to ma ze 120 Ale taka muzyka ze milo sluchac

Cytat:
2006-04-13 11:27:52, kobzacz pisze:
Caly czas nie rozumiem w czym problem, skoro nowe regulacje dotycza wszystkich i wszystkim osiagi rownomiernie spadna. Chodzi Wam o klimat akustyczny? W RC tez wprowadzili ograniczenie glosnosci, bodajze do 100dB(?). Btw. prosze jakiegos zawodnika z RC o informacje jak sobie z tym poradziliscie? Wszyscy na Wupexy poprzechodzili?

Ograniczenie to zniesiono - przynajmniej tak wspominał mi Mitrok.
A na wupexach raczej średnio się czuły tak spręzone motorki... :/

Co do bredy - chodzi właśnie o wrażenia akustyczne ...no i fakt że motorek można wyżej kręcić - niektórzy lubią takie zboczenia ...w tym i ja

Cytat:
2006-04-13 11:14:51, bart322 pisze:
... ale fajne dojazdowki byly w okolicy Alwerni o ile dobrze pamietam, takie krete drogi z gorki, nawet nie wszyscy przejechali ta dojazdowke w calosci

Bo tam normalnie to tylko boookiem

Ale wam tam dają czadu w Krakowie ludzie to mają nakopane pod deklami, takich ludzi się leczy o 3 w nocy strzałami z bredy (zapłon włącz wyłącz) hehe pod domem i tyle

Cytat:
2006-04-13 11:54:07, kaza pisze:
Ale wam tam dają czadu w Krakowie ludzie to mają nakopane pod deklami, takich ludzi się leczy o 3 w nocy strzałami z bredy (zapłon włącz wyłącz) hehe pod domem i tyle

kaza z checia bym tak zrobil... napewno nie zrezygnuje z najpiekniejszego dzwieku jaki tylko mozna uslyszec bo komus sie to nie podoba.... skoro nas nie chca w krakowie to bedziemy jezdzic gdzie indziej... a oni niech sie jaraja swoimi przyczepkami campingowymi

wlasnie kumpel gadal z AK... nie mozna startowac na bredach i innych wynalazkach.... plac w tyncu jest maly i waski.... generalnie z dupy kjs, szkoda kasy.... nie dzieje sie cos na slasku w tym czasie??

Az mi szkoda ze moj kant w fazie rozwojowej i na droge wyjechac nie moze zrobilibysmy koncert na wydechy na czyzynach. Jak on sie pieknie "wydziera" na przelocie. Teraz juz jest cichszy bo z jednm przelotem w miejsce pierwszego wydechu sie darl jak opentany a z dwoma przelotowkami jest bardziej zwawy.

23.04 jest III Runda BMKA w Szczyrku - fajny kjs, malo slupkow.

mozna jechac na bredach i nie czepiaja sie o nic??