| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2006-02-25 21:46:40 Miałem dziś pewne nieprzyjemne doświadczenie na szczęście zakończone "bez strat własnych"
W związku z tym chciałbym zwrócić uwagę Wszystkich Kolegów na istotny problem, jakim sa próby oszustw i przekrętów na Allegro
Generalnie chyba Wszyscy korzystamy z serwisu Allegro.pl i z tym problemem w takiej czy innej postaci każdy z nas się zetknął. Niektórzy z Kolegów stąd, oraz z Innych klubów już próbują z tym walczyć zgłaszając u obsługi serwisu. Proponuję abyśmy Wszyscy się aktywnie włączyli. Proponuję też poinformować o akcji pozostałe Kluby - im więcej osób zacznie reagować, tym miej będzie szwindli. Co WY na taką akcję ?? Nie badźmy obojętni, bo się plaga rozprzestrzeni !! !! !! [ wiadomość edytowana przez: Kiejstut dnia 2006-02-25 21:48:57 ] |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-02-25 22:01:31 No jest to jak najbardziej prawidlowe dzialanie. osatnio z kilkoma kolegami z FSO AK doprowadzilismy do zawieszeina konta kolesia ktory poleciał w kulki na 15 aukcjach w 1 dzien.
Najgorsze wedlug mnie jest to, ze jezeli ja kupie cos (tzn. wylicytuje), a koles stwierdzi ze nie soprzeda bo za tanio, to dam mu negatywa a on da negatywa mnie i tyle z tego bedzie ze zarobie -1 punkt. to jest podstawowy problem allegro. ale chyba sie wkurze i wystawie kolesiowi negatywa. nawet 2. za bardzo w kulki polecial, nie chcialo mu sie minimalnej ustawic... BTW psugeruje wywalic ten watek na ogolny
[ wiadomość edytowana przez: Julo dnia 2006-02-25 22:02:03 ] |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2006-02-25 22:08:20 Nie dajemy negatywa, aby nie dostać kontry, tylko zgłaszamy Od razu i bez zastanowienia jak tylko ktos zaczyna kręcić - dajemy ostatnie ostrzeżenie - informujemy delikwenta o regulaminie Allegro i jeśłi dalej sie upiera - zgłaszamy do obsługi - bez litości i bez przebaczenia. W ten sposób powinniśmy sie pozbyć plagi. Jak mu zawieszą konto (nawet z 70 zakombinowanymi pozytywami) - powinno pomóc natychmiastowo na przyszłość
Powiedzmy STOP odmianie dysleksji polegającej na czytaiu ze zrozumieniem Regulaminu Allegro
[ wiadomość edytowana przez: Kiejstut dnia 2006-02-25 22:09:07 ] [ wiadomość edytowana przez: Kiejstut dnia 2006-02-25 22:23:05 ] |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-02-25 22:50:31 Ale takie zglaszanie nic nie daje w tym przypadku. no coz. najwyzej zarobie 2 negatywy. mysle ze jak przedstawie allegro korespondencje z tym kolesiem, to je usuną
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3498264 [ wiadomość edytowana przez: Julo dnia 2006-02-25 23:12:18 ] |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2006-02-26 09:09:55 pomysł dobry, ale to i tak walka z wiatrakami |
Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2006-02-26 11:04:12 ten caly kaluz tez cos odemnie chcial wysepic za psi grosz ale go zwyzywalem na mailu i mam spokuj. |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2006-02-26 20:03:33 No cóż.. Zawsze znajdzie się jakaś czarna owca. Pomimo, że allegro, wymaga potwierdzenia swoich danych osobowych i adresu zamieszkania i tak jesteśmy anonimowi w serwisie. Dlatego ludzie pozwalają sobie na rózne różniste kombinacje na których nie zawsze my wychodzimy zwycęsko Pozatym pozytyw pozytywowi nierówny;/ |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-02-26 21:36:55 Wystawilem mu 2 negatywy, dostalem 2 negatywy, zglosilem sprawe do allegro pytajac na jakiej podstawie koles wystawia mi negatywa za to, ze sam zlamal regulamin allegro i postanowienia Kodeksu Cywlnego (wiec po prostu zlamal prawo). Ciekawe co na to allegro... |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2006-02-26 22:14:08 Przyglądałem się też komentarzom, jakie Julo wystawił i dostał od typa. Julo - ten Twój kaluz1 to jakiś wyjątkowy gnojek i w dodatku głupi - sam się przyznaje do kantów.
Też czekam na odpowiedź na swoje zgłoszenie. Widocznie obsługa Allegro nie pracuje w weekendy
Ale wierzę, że weekend się skończy i rozpoczną się reakcje Allegro, które doprowadzą do usunięcia takich kont. W końcu obsłudze chyba też zależy na opinii firmy, z której żyją ??
Dlatego wciąż uważam, że należy wszystkie takie przypadki zgłaszać !! Biernością wyrażamy zgodę na działalność złodzieji i krętaczy, którzy utwierdzają się w przekonaniu bezkarności. |
k1cyprys 125p 1972 Kraków | 2006-02-27 08:40:43 no ja tez niestety ostatnio mialem 2 razy pecha z allegro.
raz sprzedawalem, ale allegro zwrocilo prowizje wiec ok (dorka1993) - jesli to 93 oznacza rok urodzenia to wiele wyjasnia, a raz kupowalem i stracilem naszczescie a moze nieszczescie 17,5 zl (Aldonaabs) a tranzakcje ubezpieczone na allegro sa od 50 - 300 zl... wiec allegro odpisalo mi ze moge jedynie zglosic sprawe na policje... co w tym przypadku jest bez sensu. wystawilem tylko odpowiedni komentarz a tamte osoby maja (takze z innych powodow) zablokowane konta... szkoda gadac.
|
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-02-27 08:48:34 W sumie pytalem duzo wczesniej allegro czy jezeli byla taka sytuacja jak byla, czyli nie doszlo do transakcji z winy sprzedajacego, a pozniej on wystawa mi negatwa, to czy moge liczyc na usuiecie tego komentarza. dostalem odpowiedz, ze nie i ze allegro nie ngeruje w komenarze. no ale ciekawe jak sie zachowaja jezeli dostana korespondencje z tym kolesiem |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2006-03-01 23:41:50 A jednak Obsługa Allegro zareagowała !!
Czyli jest na co liczyć
zgłosiłem Obsłudze Allegro nieczciwość użytkownika mobik1. Moją licytację odwołał 5 SEKUND (!!) przed zakończeniem aukcji A w taki sposób ten użytkownik zdobywął pozytywne komentarze: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=87624977 Oto treść e-maila jakiego otrzymałem: W dodatku podpisana imieniem i nazwiskiem
Witam, Dziękuję za zwrócenie uwagi. Wobec tego Użytkownika zostały wyciągnięte konsekwencje. W przypadku napotkania przedmiotów budzących wątpliwości lub niepewnych Użytkowników, uprzejmie proszę o skorzystanie z opcji "Zgłoś naruszenie zasad" lub poprzez formularz kontaktowy: http://www.allegro.pl/kontakt Dzięki temu będziemy mogli polepszyć jakość serwisu i bezpieczeństwo transakcji. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Jakub Nieborak Zespół Allegro i rzeczywiście: - sprawdzilem konto użytkownika mobik1 - zawieszone !! 70 w duzej części przekreconych pozytywów poszło się paść
Zatem Prosze Państwa - to działa !! Obsługa Allegro też wcale nie zamierza pobłażać łobuzom. Działajmy więc i My !! !! !! Obserwujmy uważnie i zgłaszajmy kanty a możemy mocno ograniczyć i utrudnić przekręty
|
psemcio PF 125p '80, Corolla ... Opole / Opatów k.Cz-wy | 2006-03-02 00:38:09 witam witam
To ja też coś dorzuce. W ciągu miesiąca przyczyniłem się do zablokowania dwóch kont. dwa razy próbowano mnie naciągnąć poprzez podszywanie się pod sprzedającego. Oto jedno z nich: http://allegro.pl/show_user.php?uid=3338490 Tego Pana tak przycisnąłem, że w ciągu 2 dni zablokowano mu konto na allegro i zgłosił się do niego jego dostawca Internetu... Teraz cała jego okolica wie, że to oszust. A dodam, że miałem do dyspozycji "tylko" adres IP.
Kiedys to sie nie zdarzało. teraz na każdym kroku próbują oszukać. Moja rada: jak wygracie aukcje to nie zwracajcie uwagi na maile, które nie sa odpowiedzią, a zawierają nr konta do przelewu .
Kontaktujcie się tylko poprzez dane otrzymane od allegro po zakończeniu aukcji. |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-03-02 11:32:04 Mi sie to nie zdarzylo, ale kumpel takiego maila dostal. co zrobil - nie pamietam.
A co do moich egatywow od kaluza - jeszcze allegro nie zareagowalo... |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-03-04 16:53:17
Chyba nie zrozumiales idei tego wątku... A co do kaluza - brak odzewu ze strony allegro :/ |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2006-03-05 09:52:57 Ponieważ w związku z moją sprawą otrzymalem od Obsługi Allegro mail z prośbą o wypełnienie ankiety:
"Witaj! Zapraszamy do wypełnienia ankiety Zapraszamy do udziału w krótkiej ankiecie, która bada poziom satysfakcji z odpowiedzi udzielonej na Twój e-mail z dnia 2006-02-25 16:41:35. * Twoja opinia jest dla nas istotna, a wypełnienie ankiety pomoże nam lepiej dostosować obsługę do potrzeb Użytkowników. * Ankietę można wypełnić w ciągu 7 dni od wysłania tej wiadomości. Dziękujemy! Zespół Allegro - Kontakt z obsługą Użytkowników Pozwoliłem sobie w odpowiedzi opisać im nasz pomysł na walkę, podać link do tego forum oraz poprosić ze swej strony o interwencję w sprawie Julo. Uszy do góry Julo licże, że niedługo pochwalisz się skutecznie załatwioną przez Allegro sprawą i znów skuteczie włączysz do eliminacji łobuzów
Tylko już nie przez negatywy bo jakwidzisz to niestety broń obosieczna ale przez zgłaszenie
Karbo - to nie wątek o ciekawostkach mirkowatych na Allegro (choć mozesz taki też utworzyć - niezły pomysł) ale o tępieniu draństwa poprzez obesrwację i zgłaszaie
gumbas5 - jak sie okaząło w przypadku moim i Psemcia oraz zapewne innych, nie poruszonych tu - to nie zawsze walka z wiatrakami Każdy zgłoszony i wyeliminowany kanciarz to sukces, bo to mniejsza sznasa, że ktoś padnie ofiarą.
Myśle, że gdyby rozniosła się opinia, że Allegro jest pod obserwacją wielu osób które skutecznie eliminują przekręty - na kanciarzy podziala to trochę odstraszająco ![]() |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2006-03-05 09:56:52 Prośba do Modów - podwieście ten wątek u góry jeśli to możłiwe, a jeśłi będzie odpowiedź Allegro w sprawie Jula - może i na ogólnym warto go podwiesić ??
Ale tak, aby sŧad nie zniknął ![]() |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-03-05 18:36:08 No poki co zero jakigokolwiek odzewu... Totalnie nic... Zglosilem do allegro na samym poczatku ze nie chce mi srzedac towaru, to w zasadzie dostalem odpowiedz ze jezeli koles nie zglosi sie o zwrot prowizji, to nic mu nie zrobia... |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-03-24 10:48:43 Tak soibe ropzegladalem komentarze i w odpowiedzi na negatyw od kaluza napisalem "mam nadzieje, że jego konto zostanie conajminej zawieszone". Kliknalem na jego konto i co widze? Konto zawieszone. Negatywy zostaly, ale jakas cene trzeba placic, nie nabruzdzily mi i tak jakos bardzo
konto kaluz1 |