MotoNews.pl

Wskaznik paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
koledzy czy ktorys z was mial taki objaw a mianowicie po zatankowaniu paliwa na full wskazowka wskazujaca poziom paliwa znajduje sie na zerze:/ bardzo prosze o jakies rady jednoczesnie zycze wszystkim klubowiczom zdrowych pogodnych i radosnych swiat wielkanocnych

Cytat:
2006-04-15 16:44:15, mareczekr52 pisze:
koledzy czy ktorys z was mial taki objaw a mianowicie po zatankowaniu paliwa na full wskazowka wskazujaca poziom paliwa znajduje sie na zerze:/ bardzo prosze o jakies rady jednoczesnie zycze wszystkim klubowiczom zdrowych pogodnych i radosnych swiat wielkanocnych

tak..potrafi sie zawiesic..ja jakis czas temu tankowalem do pelna i np wskazowka byla tylko w polowie..ale z czasem weszla na wlasciwy poziom choc cyba nie do samej gory..ogolnie ten wskazik jakis gowniany jest..w cywilizowanych samochodach przekrecam kluczyk i w ciagu sekund wskazowka jest na wlasciwym poziomie w espero natomiast wskaznik idzie do gory mniej wiecej tak samo szybko jak czasem spadaja obroty po wrzuceniu na luz..czyli w zaleznosci od humoru

Tak, życzymy mokrego jajka i smacznego dyngusa.
Mnie choć bym kupe zrobił to wskaznik nie podniesie się pow. 3/4 zbiornika.
A leje jak zawsze do pełna.

no ja tez tak mam :/ nawet jak pod korek doslownie nalalem to i tak nie pokazal maksa a ta jego predkosc a najlepsze to jest to z emoj to w czasie jazdy raz pokazuje mniej a raz wiecej i tak sobie plywa, jakos sie zdecydowac nie moze ;/

...ja tak mam aktualnie...
jak zatankuje do pełna to mi opada na zero.... a jak trochę z tego wyjeżdżę to mi wskakuje na połowę....
...od dłuższego czasu walczę z tym wskaźnikiem, i co naprawię to po miechu znowu się piepszy.....
najpierw się okazało że doszczętnie skorodował mi pływak, więc wymieniłem go na nowy....
potem się okazało że jakiś tam drucik skorodował, więc został oczyszczony z rdzy, ale starczyło to znowu tylko na kolejny miesiąc, bo teraz zaś okazało się że nie działa jakiś tam czujnik który kosztuje około 150pln więc dałem sobie spokój z wymianą i tankuję wachę "na czuja"....