Kontrowesyjny zakup :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam serdecznie na forum
ostatnio kupilem malucha troche pośpiesznie bo fajnie wygladal okazało sie potem że jest powypadkowy. W umowie jest paragraf ze jest mi znany stan pojazdu jednak o przezlosci auta nikt nie wspomnial. prosze o rade czy mam szanse na zwrot pieniędzy? następnego maluszka będę juz dokładnie oglądał ...

Ja bym sie az tak nieprzejmowal,jesli zbieznosc jest oki i wszystko bylo naprawione w nalezyty sposob to moze niema powodu do zmartwienia? Niech jakis znajomy ktory zna sie na tym pomoze Ci ocenic jego stan i jakosc naprawy powypadkowej.Maluch to jedyne auto do ktorego sa wszystkie blachy wiec jesli ktos zmienil na nowe i zawieche zrobil jesli trzeba bylo to jest ok

nom popatrz na mojego po czołówce i jak wygląda... i tak jak hemi mówi jak prosto idzie to najwazniejsze!!

a po trzecie primo samochód bezwypadkowy to tylko MIT, takie są tylko w fabryce i to zanim zjadą z taśmy hehe.

kaza dobrze prawi tylko w fabryce sa bezwypadkowe, w salonie juz mozna miec wątpliwości

Cytat:
2006-04-16 12:45:05, HEMIGTX pisze:
Ja bym sie az tak nieprzejmowal,jesli zbieznosc jest oki i wszystko bylo naprawione w nalezyty sposob to moze niema powodu do zmartwienia? Niech jakis znajomy ktory zna sie na tym pomoze Ci ocenic jego stan i jakosc naprawy powypadkowej.Maluch to jedyne auto do ktorego sa wszystkie blachy wiec jesli ktos zmienil na nowe i zawieche zrobil jesli trzeba bylo to jest ok

Jestes pewny, ze sa wszstkie blachy? Zalatw mi ta wazka blache pod tylna kanapa, do ktorej sa przyspawane mocowania tylnych wachaczy..

Cytat:
2006-04-16 14:04:01, klr pisze:
Jestes pewny, ze sa wszstkie blachy? Zalatw mi ta wazka blache pod tylna kanapa, do ktorej sa przyspawane mocowania tylnych wachaczy..

Prawie wszystki albo u ciebie jakies zacofanie jest i nima Jak w sklepie gadalismy raz ze sprzedawca to kolo mowil,ze u niego zanabede calego malucha,wrzuce go do busa,pospawam w domu i bedzie nowka sztuka

... raczej możesz zapomniec o zwrocie całej kasy za auto jak juz umowa podpisana ps. moze gość kupił juz to auto po wypadku i sam nic o tym nie wiedział ....

[ot]
macie racje sa wszystkie blachy ja kupiłem w kwietniu rok temu ten metalowy okular co sie lampe montuje bo blacharz powiedział ze sie nie opłaca całejk ścianki wymieniać hehe ps. i tak moosiałem wymienić scianke, ale kupic sie da wszystko jeszcze jak na magazynie mają

Cytat:
2006-04-16 14:04:01, klr pisze:

U mnie cały ten profil spod kanapy kosztuje 170 zł, kupiłem sobie kiedyś.

no własnie odkryłem centymetrową warstwę szpachli prosto nie jedzie jak puszcze kierownice ale jak trzymam to jest ok hmmm sam nie wiem co zrobić bo autko miało być do kjsow wyłącznie ale teraz to nie wiem czy sie nie rozsypie no chyba że sobie porobie blachy... bo już środek wywaliłem i znalazłem pare dziur w podłodze wozilem sie troszke i mimo wszystko polubiłem go troche. ewentualnie sprzedam nastepnemu jeleniowi bo wygląd ma całkiem zachecający

Cytat:
2006-04-16 15:06:49, grnb pisze:
no własnie odkryłem centymetrową warstwę szpachli prosto nie jedzie jak puszcze kierownice ale jak trzymam to jest ok hmmm sam nie wiem co zrobić bo autko miało być do kjsow wyłącznie ale teraz to nie wiem czy sie nie rozsypie no chyba że sobie porobie blachy... bo już środek wywaliłem i znalazłem pare dziur w podłodze wozilem sie troszke i mimo wszystko polubiłem go troche. ewentualnie sprzedam nastepnemu jeleniowi bo wygląd ma całkiem zachecający

obadaj zawias dokladnie, pospawaj bude jesli do kjsow ma byc, zalataj dziury, wstaw klatke coby sie buda nie rozleciala i bedzie git... najwazniejsze zeby zawias byl ok i nie wyrwalo ci np wahacza

Cytat:
2006-04-16 12:39:40, grnb pisze:
czy mam szanse na zwrot pieniędzy?

nie

kaza ,dokladnie - zanim nie zjada z tasmy , a zdazaja sie takie ktore z fabryki wyjezdzaja ze szpachla

ile za niego dałes?

niestety jęsli w umowie było zawarte ze znanyci jest stan auta to niewiem czy masz szanse na zwrot pieniędzy... trzeba uwaznie czytac umowy

dałem 550 pln wiec nie tak duzo mysle jednak ze zrezygnuje ze zwrotu bo nie wiadomo co innego kupie a 1500 pln to nie chce na ta zabawke wydac zeby kupic idealna polatam dziury obspawam nadwozie i na kjsy

hmn..550zł, no to nie można sie duzo spodziewac, wydaje mi sie ze cena adekwatna do zakupu...

poka fotki.

takie samo zdanie mam co do ceny a stanu choc sa okazje czesto tez a duze masz te dziory??sprawdz mocowania wachaczy i podluznice jak to jest oki to nie jest tak zle

kumpel zakupił maluszka za 170 z ważnym OC trzeba było zrobić tylko sprzęgło, wsteczny i jedynke.... 550 za tłuczonego Malczaka to jeszcze dobra cena...