MotoNews.pl
4 Spryskiwacze (158642/26) - PT

Spryskiwacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam sie nad tym by zmienic spryskiwacze na takie co maja po 2 dysze kazdy. Tylko sie zastanawiam czy cisnienie wtedy bedzie wystarczajace? Jak myslicie? Czy moze ktos juz tak przerobil u siebie?

Ciężko powiedzieć.
Moje autko ma fabrycznie po dwie dysze w każdym spryskiwaczu.

Ja co prawda mam po 2 dysze, ale moim zdaniem ciśnienie jakie daje pomka powinno być wystarczjące. Dodatkowo koniecznie zamontuj na rurce zaworek jednokierunkowy (ok. 4zł/szt), żeby płyn nie spływał zpowrotem do zbiorniczka. Dzięki temu zaworkowi płyn będzie pryskał na szybę od razu po naciśnięciu dźwigni i uniknie się sytuacji, że najpierw wycieraczki szorują po suchej szybie, a dopiero po chwili zaczyna lecieć płyn na szybę.

Cytat:
2006-09-09 14:57:55, tommi-j pisze:
Ja co prawda mam po 2 dysze, ale moim zdaniem ciśnienie jakie daje pomka powinno być wystarczjące. Dodatkowo koniecznie zamontuj na rurce zaworek jednokierunkowy (ok. 4zł/szt), żeby płyn nie spływał zpowrotem do zbiorniczka. Dzięki temu zaworkowi płyn będzie pryskał na szybę od razu po naciśnięciu dźwigni i uniknie się sytuacji, że najpierw wycieraczki szorują po suchej szybie, a dopiero po chwili zaczyna lecieć płyn na szybę.

Tylko czy zamontowanie takiego zaworka na zime to dobry pomysl? Zeby rurki nie rozsadzilo po zamarznieciu plynu...

[ wiadomość edytowana przez: Torp12 dnia 2006-09-09 15:37:51 ]

Cytat:
2006-09-09 15:37:21, Torp12 pisze:
Tylko czy zamontowanie takiego zaworka na zime to dobry pomysl? Zeby rurki nie rozsadzilo po zamarznieciu plynu... [ wiadomość edytowana przez: Torp12 dnia 2006-09-09 15:37:51 ]

Bez przesady. Po pierwsze uzywasz chyba płynu zimowego. A po drugie przewody sa przeciez elastyczne, nawet mimo mrozu nie robia sie przeciez szklane.

A ja mam takie pytanie pochodne, jak sie reguluje kierunek spryskiwania bo ostatnio lewy pryska mi prawie na dach

Cytat:
2006-09-09 17:17:01, YeLonkoskY pisze:
A ja mam takie pytanie pochodne, jak sie reguluje kierunek spryskiwania bo ostatnio lewy pryska mi prawie na dach

Wkladasz igle do dyszy i ustawiasz :]

Tak przy okazji.
Jakiś czas temu korzystając z wątku nt. podgrzewanych dysz spryskiwacza szyb, pisałem o urządzeniu o nazwie HotShot oferowanego przez Webasto.

Tak się składa, że jakiś czas temu nabyłem to ustrojstwo w Belgii. To, że faktycznie podgrzewa cały płyn w okolicę temperatury 65 st. C to mała sprawa, jednak samo urządzenie wyposażone jest w tak silną pompkę płynu, że spokojnie może spełniać funkcję spryskiwaczy reflektorów

Jeśli ktokolwiek cierpi na niedomaganie fabrycznej pompki płynu to z całego serca polecam.
W chwili obecnej chyba trwa nawet promocja na ww. sprzęt, więc można go nabyć za jedyne 150 zł.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-09-11 15:34:13, SpeedR pisze:
. W chwili obecnej chyba trwa nawet promocja na ww. sprzęt, więc można go nabyć za jedyne 150 zł. Pozdrawiam - SpeedR

Swego czasu taki hotshot kosztował prawie 1000zł

Cytat:
2006-09-11 16:26:08, Dzidziul pisze:
Swego czasu taki hotshot kosztował prawie 1000zł

Nawet ponad 1000 zł.
Teraz z okazji promocji kupiłem 6 zestawów gdyż dodatkowo dostałem rabat na zakup hurtowy (niewielki ale zawsze).
Będzie na później.

Cytat:
Nawet ponad 1000 zł.
Teraz z okazji promocji kupiłem 6 zestawów gdyż dodatkowo dostałem rabat na zakup hurtowy (niewielki ale zawsze).
Będzie na później.

Tak SpeedR a swistak siedzi i zawija je w te sreberka

Cytat:
2006-09-11 15:34:13, SpeedR pisze:
nabyłem to ustrojstwo w Belgii......

W chwili obecnej chyba trwa nawet promocja na ww. sprzęt, więc można go nabyć za jedyne 150 zł...."

Oczywiście ....w Belgii

Pozdrawiam
Bogdan1