Wolne obroty w E34 524 td po jezdzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z wolnymi obrotami. Dzieje się tak. Przyjeżdżam z trasy po kilku godzinach gdy odpalam motor brak wolnych obrotów. Silnik rozgrzany pali dobrze. A jak motor jest już zimny np. pale rano jest OK. Dodam jeszcze że po przejechaniu kilku kilometrów wolne obroty już działają. Gdy jezdziłem zimą wszystko było OK bo zimno było i silnik szybko stygł a teraz zaczeły sie znowu problemy z wolnymi obrotami. Wymieniłem sterownik silnika bo silnik nie miał mocy i niedziałal obrotomierz. Czy może problem ze sterownikiem?
PROSZE DORADZCIE COŚ.

Witam.
Czy po wymianie sterownika pokazały się obroty?Podaj numer sterownika.Mam ten sam problem.
pozdrawiam

Cytat:
2006-04-14 08:02:53, bogros pisze:
Witam. Czy po wymianie sterownika pokazały się obroty?Podaj numer sterownika.Mam ten sam problem. pozdrawiam

Wymienilem sterownik taki jak był to jest BOSCH 0 281 001 078 i po wymianie obrotomierz i ekonomizer zaczął działać.BOSCH 0 281 001 078 Ale mam jeszcze problem z wolnymi obrotami po postoju. A rano jak silnik jest całkowicie zimny jest OK.

A podłaczałeś auto do komputera? może to jakiś czujnik od temperatury. Mam nadzieję że nie potencjometr.