MotoNews.pl

Pytania o blacharke i dziwne dzwieki w esq MKVI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!! moimi problemami an dizen dzisiejszy sa :

rdzewiejace nadkole(bylo juz robione przez poprzedniego wlasciciela jak widac nie dokonca udana naprawa;/)

uszkodzony prog ;/ rowniez zasloga poprzedniego wlasciciela;/

oraz porysany zderzak (juz nei pisze ze taki byl pryz kupnie)

MOJE PYTANIA:
- ile moga kosztowac naprawy blacharsko lakeirnicze tych trzech elementow(pytam bo pewnei ktos z was robil kiedys te elementy przy swoim essim)
- czy zderzak trzeba lakierowac??moze sa jakies pasty czy inne substancje do rozmazanai lakieru an tak powierzchownych rysach ??
- i czy moze wiecei czy mozna kupic gdzies lakier w spreju o koloze takim jak moj essi czyli grafit? ,bo wtedy sam bym ten zderzak "oprawil" i do momentu oprzyplywu gotowki an remonty "odswiezyl" to nadkole.

- oraz pytanie z przyslowieowej innej beczki cos mi dzwoni,trze sie ,dzwiek ciezki do opisania ;/ gdybym jechal rowerkiem myslalbym ze linka od hamulca ociera mi sie od szprychy :/ wiecie moze co an to zaradzic????

czekam an odpowiedzi i pozdrawiam goraco!

Rok temu malowałem tylny zderzak, ale w komplecie z przednią maską, tylnym pasem i kawałek tylnego błotnika + częściowa polerka - były to efekty spotkania z nieuważnym użytkownikiem dróg całkowity koszt 450 PLN myślę że sam zderzak to około 150 PLN.
Odnośnie progów i błotników tylnych to jestem przed robotą ale już pytałem - 400 PLN za wycięcie, wspawanie i malowanie oraz onserwa od środka bez kosztu materiału czyli blach.
Ciekawy opis tego dźwięku, tu jednak musisz się troszkę bardziej postarać, zlokalizj go czy z przodu, czy z tyłu, czy jest to dźwięk w takt silnika, czy może zależny od prędkości jazdy... Więcej danych.

fakt slaby byl; to opis w przednim lewym kole,w rytm jazdy jakby sie cos ocieralo gdizes ale tak bardziej dzwoni niz sie ociera;/

To z przodu to blotnik zjedzony a prog widze jest b ladnym stanie.
Jakbys blotnik chcial wymieniac to lepiej kupic urzywany a oryginalny _ koszt ok 80 zl. Ale moze ktos Ci dorobi ten dolny kawalek i wspawa.
Za blacharke to mysle,ze za robote przod i tyl to max 150zl moe 200 a malowanie to roznie.

ja u mnie miałem wstawiana reparaturke nadkola i wyciagana blache nad progiem i z bardzo ch..ym malowaniem co widac na fotach w innym watku dalem 350 złociszy

a macie moze wiedze na temat lakierow w spreju w takim koloze jak moj essi?

kazdy pojazd ma gdzies ukryte numery lakieru poszukaj ja np mam na klapce od wlewu paliwa cos bx .... zobacz tam podobno gdzies kolo silnika tez jest tabliczka z numerem lakieru jesli nie znajdziesz to proponuje wziasc jakis element z karoseri i zaniesc do odpowiedniego sklepu z farbami rabia roznie w spray badz na pedzelek

mi za polakierowanie 2 zderzaków pod kolor (mam czrne wiec ze specjalnym podkladem) koles zaspiewal ok 200zl wiec nie tak zle

dzieki wszystkim za odpowiedzi pytam bo te naprawy sa konieczne jesli ta essinka ma "pozyc" jeszcze troszq czasu i zeby "ruda kur.." jej nie zjadla