MotoNews.pl
2 Check-Engine w Seacie Toledo II 1,8 20V (111486/0) - PT

Check-Engine w Seacie Toledo II 1,8 20V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie do użytkowników tego modelu Seata. Czy w waszych samochodach występuje i działa kontrolka Check-Engine? W moim jej nie ma i nawet w ASO nie wiedza czy 1,8 20V ją posiada. Proszę o sprawdzenie i informacje.

Witam.
Dziwne pytanie nad którym sięzastanowiłem. Przecierz powinna być bo to jest sygnalizacja sprawności samochodu do dalszej jazdy.

cześć. U mnie nie widziałem, w instrukcji nie ma słowa. może w inny sposób otrzymujesz info o niesprawności, np na wyśietlaczu.. czort wie. Wiesz może jaką instalkę lpg zakładać do tego modelu? Ja próbowalem się orientować i wciąz nie wiem. Pozdrowienia

Ja zamontowałem sekwencję i działa bez zastrzeżeń. Znalazłem firmę w Częstochowie która zrobiła to za 2.800 zł !!!

A mógłbyś napisać, jakiej firmy masz instalację? Mam wprawdzie starsze Toledo, ale u mnie też wszyscy rekomendują sekwencję - tylko każdy zakład inny model.

Żółta kontrolka - kształt silnika, środkowy rząd, ostatnia. Po zamontowaniu gazu (bigas sgi) już kilka razy musiałem ją kasować - paliła się ciągle, a VAG wykazał błąd - coś z złym składem spalin. Gazownik stwierdził, że to normalka i trzeba co jakiś czas będzie podłączać się dokomputera i usunąć błąd.

Widzę, że kolega już chyba udzielił odpowiedzi. ale na wszelki wypadek jaki kod silnika i rok produkcji wozu ? Luknę w książkę, dużo aut z koncernu audi vw nie posiada lampki "czik"

Toledo II 1,8 20V z 2002r. (silnik typ AGN).

.... nie mam go w książce, to EOBD. Ma kontrolkę MIL ( coś jak czik)