Lusterko zewnętrzne??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam mały problem, podczas jazdy drży mi lewe lusterko zewnętrzne, a dokładnie samo szkło, macie jakieś doświadczenia w tej kwestii??
coś mi da rozebranie lusterka?

Cytat:
2006-04-18 00:13:17, Tomek2 pisze:
Witam, mam mały problem, podczas jazdy drży mi lewe lusterko zewnętrzne, a dokładnie samo szkło, macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?? coś mi da rozebranie lusterka?

sa 2 opcje i tylko 2 albo masz zle osadzone zwierciadlo na mocowaniu wzglednie uszkodzone mocowanie albo ruszaja sie prowadnice czyli tak jakbys mial luzy na silniczkach..tak czy owak musisz zdjac swierciadlo zeby to sprawdzic..zdejmij zwierciadlo i zobaczysz okragle osadzenie ktore przy uruchomieniu regulacji porusza sie..upewnij sie ze to mocowanie pod palcami pozostaje sztywne jesli tak to bylo zle wsadzone swierciadlo ( w co watpie bo by spadlo) jesli nie to obejrzyj caly mechanizm..cos sie moglo wyrobic i poluzowac..

zreszta jak zdejmiesz zwierciadlo to dalej juz bedziesz wiedzial co robic

Ja tak miałem, ale zanim to rozebrałem i zobaczyłem co i jak, to pomogło pozbycie się całego lusterka poprzez spotkanie z nadjeżdżającym z naprzeciwka przeciwnikiem....
Teraz od roku mam nówkę, ale właśnie wczoraj zauważyłem że i w tym zaczyna drgać lustro, więc chyba jednak czeka mnie wybebeszenie go i zajęcie się problemem.