BRAK MOCY NA BENZYNIA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Posiadam DIEGO 1,2 w CORSIE B - silnik 1,2 16V (X12XE), od pewnego czasu po jeździe i ponownym odpaleniu po ok. 10-15 minutach, na benzynie przygasa-czasami gaśnie, do momentu kiedy przełączy się na gaz - na gazie wszystko jest ok.
Jak odłączę gaz i próbuję jechać na benzynie przez jakiś czas nie ma siły i się dusi, a ostatnio nawet jak juz zacznie jechać na benzynie to przy wyższym obciążeniu zapala się CHECK-na benzynie (a mam wlaną 9. Komp był kasowany i nic nie pomogło, filtry są wymieniane systematycznie. Zauważyłem że im jest cieplej na zewnątrz tym bardziej ten problem się nasila.
Kiedys miałem taki problem i po wizycie u gaziarza zmniejszył skład mieszanki - pomogło, ale teraz to już za bardzo nie ma z czego ujmować - żeby nie zapalał się CHECK.
Może ktos wie w czym moze być problem, moze to sonda, albo przepływomierz - na kompie nic nie wskazuje żeby któreś z tych urządzeń było niesprawne.
POZDRAWIAM I CZEKAM NA EWENTUALNE PODPOWIEDZI - CINALEK

Cytat:
2006-06-22 09:45:30, cinalek pisze:
zapala się CHECK-na benzynie - na kompie nic nie wskazuje

Niemożliwe. Podejrzewam, że gazownicy odcięli check na gazie ale nie zmienia to faktu, że komp powinien pokazać błędy.

Witam,
CHECK na pewno nie jest odcięty na gazie.
A błędy nawet jak się pojawiają, to po wykasowaniu to i tak ich nie ma, a problem pozostaje.
Nie dopisałem wcześniej, ale jak odpalam zimny silnik rano na benzynie to jest ok, problem pojawia się jak silnik jest ciepły i odpalam po 10-15 minutach od zakończenia jazdy, wynika z tego że coś szwankuje jak jest nagrzane - i jest tym gorzej im cieplej jest na zewnątrz - np. ostatnie 30 stopni.
CINALEK