Zegary w e 36 mają matrixa :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hejka
mam mały problem mam od tygodnia bejce 316 93 rok i mam problem z licznikiem tzn.podczas jazdy rozświetla mi się cała deska na maxa (wszystkie kontrolki) tak jakbym włączał zapłon zegary spadają do zera (czasami ekonomizer pokazuje na maxa ponad 30l ) i przy okazji kasuje mi się licznik dzienny dzieje się tak szczególnie wtedy jak jest duża wilgoć w powietrzu wyciągałem liczniki ale są ok podejżewam że to chyba komp nawalił albo nie ma gdzieś dobrej masy czasami wszystko dzieje się razem a czasami np tylko kontrolki się świecą albo zegary nic nie pokazują

silnik nie gaśnie jego praca jest bez zmian

kliknijce mi jak ktoś miał taką usterkę u siebie
pozdro......

[ wiadomość edytowana przez: ameba555 dnia 2006-04-01 22:43:58 ]

rozkręć liczniki i popraw luty przy wtyczkach!!częsty objaw charakteryzujący sięwłaśnie takimi objawami....jesli to nie pomorze a powinno, sprawdz w skrzyneczce czy gdzieś nie są luzne albo zaśniedziałe styki lub przekazniki albo bezpieczniki, czy nie są poupalane itd....troche jest z tym zabawy ale ja przystoje przy ponowym przelutowaniu gniazd w zegarach..Najlepjej jak byś odessał stary lut i nałożył nowy oczywiście nie przegrzewając ścieżek sprawdz wszystkie luty w zegarach!!!!i w razie konieczności popraw.

Masz jakieś spięcie, które włącza Ci test zegarów (obrotomierz i prędkościomierz razem z ekonomizerem idą na maksa a później wracają, tak?). Skoro dzieje Ci się to podczas gdy na zewnątrz jest wilgoć to musisz wejść pod auto i po prawej stronie od mostu masz wtyczkę, która powinna być schowana w małym, czarnym, plastikowym pudełeczku ochronnym. Sprawdź tam, czy je w ogóle masz i czy kable od licznika nie wiszą tam niezaizolowane.
Pozdr.

ja mialem cos podobnego od centralki i mialem malutkie spiecie w kostce w dzwiach od kierowcy.

dzięki za odpowiedzi właśnie je przeczytałem...
do licznika już się dostałem przejżałem wszystkie luty i te podejżane przelutowałem sprawdze jeszcze tą kostke przy moście o tym nie wiedziałem jak narazie to już 400km zrobiłem i nic się nie dzieje ale nie było deszczu i jest ok tylko czasami ekonomizer idzie na maxa i wczoraj licznik przestał działać na jakieś 5 min ale jak go stuknąłem to to "ożył" więc raczej to będzie wina licznika i zimnych lutów jesnak sprawdze jeszcze tą wtyczke na moście
dzięki za info pozdroo dla @ll

ameba555