Jakis sprzet za 1400 zl :|?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem nowy jezeli chodzi o systemy caraudio, chcem zainstalowac cos w golfie 3 jakas aparature do 1400 zl moze mi cos poradzicie? Słucham tehno wiec jakis sub obowiaskowo :] no i fajnie bylo by miec cos w drzwiach ale jak to wszystko zrobic :>?
Piszcie ! z gory dziekuje !!

jezeli słuchasz techno to proponuje takie rozwiązanie:
system przedni Powerbass CK6 + wzmacniacz monacor CARPOWER HPB-604 + subwoofer PowerBass PBP-B10 BassBox i pozadne wygłuszenie drzwi Bedziesz zadowolony w 100%

podziekował
a jezeli chodzi o montowanie głosników w drzwiach prosil bym o jakies strony ze zdjeciami ewentualnie bardziej szczegułowym opisem jak i przy pomocy jakich materiałów to zrobic ;p

Wiec tak: Głosnik montujesz na pierścienu dystansowym wykonanym z MDF`u lub aluminium (lepsze ale znacznie kosztowniejsze i trudniejsze w wykonaniu rozwiazanie) Pierscien ten przykrecasz do szkieletu drzwi na sztywno i uszczelniasz klejem na goraco zeby nie był potem zadnych przedmuchow tam. Drzwi najpierw dokładnie czyscisz i odtłuszczasz od wewnątrz, po czym nakładasz maty bitumicze lub POLIMEROWE te drugie bardziej polecam poniewaz sa skuteczniejsze i sa wytrzymalsze temperaturowo czyli po roku ci sie nie wykrusza jak to czasami bywa z tanimi matami bitumicznymi. Wiec najpierw wyklejasz od wewnatrz blache drzwi dokładnie, potem na łaczeniach mat i tam gdzie nie dojdziesz dłonia to proponuje zastosowac specjalny srodek w spreju Potem zaklejasz dokładnie i szczelnie otwory w szkielecie drzwi a nastepnie dla usztywnienia mozesz jeszcze wykleic tapicerke drzwi od wewnatrz Pod ciegna i przewody ktore mogą wpasc w rezonans podklejasz gąbeczke lub zakładasz na nie specjalne kauczukowe tulejeczki Maty układa sie na gorąco, wiec przyda ci sie opalarka lub dobra suszarka, poprawia to działanie kleju oraz po podgrzaniu staja sie one bardziej elastyczne przez co unikniesz ich pekania oraz beda lepiej dolegac do powierzchni i łatwiej sie układac:
a tu sa fotki jak to powinno wygladac:

Zdjecia pochodza ze tak powiem z zaprzyjaznionego zakładu www.caraudioreda.pl i u nich rowniez sa dostepne wczesniej opisane głosniczki I maja w promocji nawet bardzo fajny zestawik za 1549zł troche drozej niz ty zamierzasz przeznaczyc ale uwazam ze warto dołozyc a bedziesz miał duzo lepszy wzmacniacz i jakosc znaczaco wzrosnie

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-04-11 09:10:44 ]

dzieki za informacje

No problemo Zawsze do usług

a jezeli sam bym chcial zrobic sub to jaki glosnik wybrac i jakiego typu obudowa byla by najlepsza? ewentualnie jaki program do obliczania obudów mam uzyc? no i czy warto robic samemu ?

No to zalezy czy masz odpowiednie narzedzia i zdolnosci manualne Jezeli tak to warto sie pokusic o zrobienie samemu obudowy Do obliczenia skrzyni to chyba japopularniejszy jest WinISD. Głosnik to zastosowałbym powerbass te głosniczki naprawde rewelacyjnie sie sprawuja w techno przy czym sa niedrogie Obudowa... hmmm to juz zalezy od gustu... ja jestem fanem konstrukcji zamknietych poniewaz lubie szybki, kontolowony bas

z nazedziami i zdolnosciami manualnymi niema problemu, poniewaz sam robilem kolumny na których slucham muzy, oczywiscie nie mam nazedzi takich jak frezarka czy pila tarczowa ale wiertarka i zwykla wyzynarka sie znajdzie .
A co myslisz o glosnikach JL audio, sa drogie ale na basie nie zamierzam oszczedzac jezeli juz to jaki model jest najlepszy ??
yyy.. to tyle czekam na posty ;p

No JL jest fany ale do techno to tak srednio sie nadaje... Pozatym te głosnikni nie lubia byc katowane, szczególnie seria W0, Maja bardzo mieki taki troche miskowaty dzwiek

to co proponujesz?
pamientaj ze na basie niezamierzam oszczedzac.

http://allegro.pl/item97716030_extra_bas_pioneer_2500w_nowy_gwarancja_sklep.html
co myslicie o tym ? wyglada na masakraczyny nie wiem jak z paramietrami T-S ale chodzi o to ze ma byc zaje**scie glosno

Cytat:
2006-04-18 18:49:00, Rys23 pisze:
wyglada na masakraczyny

Tylko wygląda

No to co mam wybrac :O?

Zalezy co chcesz osiągnac... czy ma tylko dudnic i słychac było z daleka czy ma byc ładnie bez nagłasniania okolicy?

chcialbym zeby sub mial dobry dzwiek no i spory zapas mocy i jaka obudowe mam wybrac? bo to zalezy od glosnika ?

Cytat:
2006-04-20 19:51:30, Rys23 pisze:
chcialbym zeby sub mial dobry dzwiek no i spory zapas mocy i jaka obudowe mam wybrac? bo to zalezy od glosnika ?

Od glosnika i od gustu to wynikia z parametrów thiela-smala