MotoNews.pl

Olej ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... ma oytanko zauwazylem ze cosik mokro sie zrobiło pod essim tzn juz kiedys było i na misce jak rowniez w innych miejscach zauwazyłem ze jest schllapany jakims dziwnym płynem po mojemu olej nie leje sie tak ze go brakuje albo cos nawet jak postoi nie robia sie plamki ale denerwuje mnie ze jest tam mokro!
Pytania brzmia Skad moze ten płyn nazwijmy go olej wyciekac gdzie sa w essich newralgiczne miejsca
mam jeszcze pytanko jesli udało by mi sie to zlokalizowac czy jest mozliwosc uszczelnenia tego np sylikonem oczywiscie mowie o jakis laczeniach lub cos !?

możliwy wyciek z układu wspomagania, lub semeringi olej przekładniowy. teraz sam sobie odpowiedz którego płynu Ci ubywa. Ten pierwszy ma zbiorniczek i poziomy z których można to odczytać

Po pierwsze celowałbym na wspomaganie ale coś innego też może być (już to przerabiałem).

Cytat:
2006-04-19 19:30:43, krakus69 pisze:
Pytania brzmia Skad moze ten płyn nazwijmy go olej wyciekac gdzie sa w essich newralgiczne miejsca

Wszedzie
a powaznie to tak jak pisali koledzy: wspomaganie, wyjscia polosi z przekladni uszczelnione simeringami...

A ponadto: uszczelka miski, czujnik cisnienia oleju, filtr oleju, usczelka pokrywy zaworow i (rzadko, ale bolesnie) uszczelka glowicy.

Olej moze uciekac z silnika, ale ze u Ciebie sa to minimalne ilosci (piszesz, ze nie ma plam na ziemi) to mozesz nie widziec tego na miarce.

A jeśli to nie olej, to sprawdź poziom płynu chłodniczego