Witam jestem tu nowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich posiadaczy autek marki Hyundai.
Posiadam Lantrę 1.8 16v GT zagazowaną i jestem z tego autka bardzo zadowolony.Pomimo że wymieniłem wszystkie teleskopy,przednie tarcze,opony,3xprawa półoś,2X włamania(szyba radio i połamane plastiki) spawane zamocowanie fotela kierowcy, wymienina pompa wodna wymieniony napinacz gazowy rozrządu wymienione wszystkie samoregulacje rozrządu nieustanne problemy z silniczkiem krokowym,bardzo słabe hamulce,przeróżne drobiazgi typu trzeszczące plastiki nidziałajacy tempomat i jeszcze wiele dziwnych usterek o których już zapomniałem a i na koniec zerwany pasek rozrządu.
Pomimo tych rozlicznych usterek Lantra jest super autkiem miałem dużo samochodów (pracuje przy autach) i trudno dopasować coś za lantrę.
Jeżeli ktoś chce jakieś części do Lantry (używane ale sprawne) 92-93 to chętnie służe

kominek13@wp.pl lub tel 506163211

Pozdrawiam wszystkich Komineks

witam.. ciekawe czemu takcsi sie psula.. ktos chyba nie dbal o autko za bardzo.. albo jakis pechowy egzemplarz sie trafil.

Vitam serdecznie !!!!!!
Z tą LANTRA faktycznie przboj za przebojem z tego co piszesz to miales wszystkie mozliwe przypadki zwiazane z awariami tego modelu ale niewidzialem zeby wszystko sie trafilo w jednej sztuce. Co do zerwanego paska to standardzik przy 1.6/1.8 z tego rocznika (gdy niezmienisz gazowki i nie zalozysz paseczka orginal lub dobra firemka) a pozatym zerwane przegoby to chyba troszeczke lubisz naciskac mimo wszystko powodzenie i wytrwalosci w walce z technikoa koreanska

Jak kiedyś liczyłem to koszt wszystkich napraw zamknął się kwotą grubo ponad 11000zł co na dzień dzisiejszy stanowi wartość autka.
Ale co zrobić jak się chce się szaleć to trzeba płacić.
Kiedyś chciałem sprzedać autko i powiadomiłem kumpli (potencjalni kupcy) żaden się niezdecydował pomimo dobrej ceny upustów rat itd. Poprostu znali ten samochód i styl mojej jazdy.W sumie nie żałuje że niesprzedałem jeżdżę dalej i twierdzę że Lantra jest SUPER.
n.p. pełne auto ludzi bagażnik na dachu wypełniony sprzętem windsurfingowym dupa trze o asfalt (na wybojach nierównościach) tempomat usawiony na 150 km/h i autko idzie trasa z Katowic na Gdańsk spalanie gazu do 15 l

Krzysiek

mi by chyba bylo szkoda auta.

To troszke wydałeś na ten samochodzik---moje kondolencje

Spalanie dramat!!!!!!!! moja sonata V6 na trasie palila 15/100 i to na automacie!!!! a gaz tez lubie naciskac

Co zadziwiające mój car pali więcej przy 80 niż przy 170. W tą zime jechałem do Zakopanego i w tamtą strone było strasznie ślisko- V max.=80 i wyszło 13/100 a spowrotem było pięknie. Prędkośc oscylowała ...hmmm nie ważne poco się chwalić i wyszło 10l/100 Nierozumiem czasami samochodów...............i kobiet.