[k] Wahacze przednie do 131

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, na nowe mnie juz nie stac, a musze na czyms pojezdzic poki co. Moze macie dostep do jakiegos szrota albo cos.

Oczywiscie ze sworzniami bo glownie o to mi chodzi ( bez sie chyba nie da...) Sworznie wypadaloby zeby byly w miare dobre. Najlepiej jak najtaniej... Od biedy moglby byc jeden wahacz, ten od kierowcy bo u mnie to juz agonia...

Pomózcie

Cytat:
2006-04-06 22:57:20, dejta pisze:
Jak w temacie, na nowe mnie juz nie stac, a musze na czyms pojezdzic poki co. Moze macie dostep do jakiegos szrota albo cos. Oczywiscie ze sworzniami bo glownie o to mi chodzi ( bez sie chyba nie da...) Sworznie wypadaloby zeby byly w miare dobre. Najlepiej jak najtaniej... Od biedy moglby byc jeden wahacz, ten od kierowcy bo u mnie to juz agonia... Pomózcie

panie prezesie,szkoda że wcześniej nie wyszło,jest umnie typ co pocioł i wywalił całą supermirke,podjade może jutro i zapytam co mu zostało-przebonkiwał coś o tapicerkach,jakichś gratach mechanicznych i elektrycznych....
napisz o co konkret pytać/czego szukać...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

kurde, jakby bylo to bym cie ozłocił potrzebuje przednich wahaczy razem ze sworzniami, w jakims w miare przyzwoitym stanie, jakby miał tez walek kierowniczy to by bylo pieknie.

w sumie to nic innego nie potrzebuje, ale mozesz zapytac mu cos zosatało.
moze jeszcze sprezyny tylnie, bo u mnie poprzedniego wlasciciela poniosła fantazja i obciął zwoj. ale z tym sie nie pali

Cytat:
2006-04-06 23:08:00, dejta pisze:
kurde, jakby bylo to bym cie ozłocił potrzebuje przednich wahaczy razem ze sworzniami, w jakims w miare przyzwoitym stanie, jakby miał tez walek kierowniczy to by bylo pieknie. w sumie to nic innego nie potrzebuje, ale mozesz zapytac mu cos zosatało. moze jeszcze sprezyny tylnie, bo u mnie poprzedniego wlasciciela poniosła fantazja i obciął zwoj. ale z tym sie nie pali

]
wałek?
chodzi Ci o kolumne czy o ten wałek łączący kolumne z pprzekładnią?
kolumna mi została z mojej mirki

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2006-04-06 23:36:40, mar125 pisze:
] wałek? chodzi Ci o kolumne czy o ten wałek łączący kolumne z pprzekładnią? kolumna mi została z mojej mirki

chodzi o walek laczacy kolumne zprzekladnia, bo sypia sie w nim przeguby a nie bardzo da sie same krzyzaki wymienic. Ale to akurat nie problem, mozna przegub z kawalkiem walka wspawac nowy chociazby od malucha czy 125p.

a co do wahaczy- odzaluj te 80 czy 100 zl na wahacz i z 20 zn na gumki z podkladkami i miej spokoj, a nie co chwile wymieniac.... Bez sensu. No, chyba ze naprawde chcesz jakis uzywany wahac, mam taki jeden....sworzen chodzi juz dosc luzno, ale jeszcze nie ma luzu, wiec przeglad spokojnie na tym przejdziesz.

Jak już mówiłem-we Wrocku za nowe wahacze płaciłem po bodaj 75 zeta za sztukę.

Cytat:
2006-04-06 23:59:05, kosa131 pisze:
chodzi o walek laczacy kolumne zprzekladnia, bo sypia sie w nim przeguby a nie bardzo da sie same krzyzaki wymienic. Ale to akurat nie problem, mozna przegub z kawalkiem walka wspawac nowy chociazby od malucha czy 125p. a co do wahaczy- odzaluj te 80 czy 100 zl na wahacz i z 20 zn na gumki z podkladkami i miej spokoj, a nie co chwile wymieniac.... Bez sensu. No, chyba ze naprawde chcesz jakis uzywany wahac, mam taki jeden....sworzen chodzi juz dosc luzno, ale jeszcze nie ma luzu, wiec przeglad spokojnie na tym przejdziesz.

przeglad to ja juz mam ale glupi nie jestem i na rozwalajacym sie sworzniu nie bede jezdził tak samo na krzyzaku od wałka kierowniczego, nie chce w rowie wyladowac

panowie teraz naprawde mnie nie stac na nowe, musze załozyc cos na czym sie przez pol roku nikt nie zabije, a pozniej sobie kupie nowki. za pol godziny jede zarejstrowac fure, dopiero co zaplacilem za blacharke, ubezpieczenie i inne pierdoły wyszło juz kolo tysiaca, a oszczednosci juz sie wyczerpują. No i jeszcze czeka mnie zdjecie głowicy... teraz juz sami widzicie, potrzebuje czegos uzywanego

Kosa, napisz ktory to masz wahacz i ile za niego chcesz, skoro mowisz , ze jeszcze chwile pojezdzi to bylbym chetny

pozdrawiam

ps co do kolumny to mam zapasową, podobnie jak i maglownice. walek kierowniczy jest ponoc u nas na szrocie, ale jesli macie to dajcie znac.

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2006-04-07 10:35:34 ]

byłem u typa,ale nikogo nie zastałem....
jak nic nie zorganizujesz to bede u niego po weekendzie

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

Dejta ile chcesz tych wahaczy ??? Delphi robi takie wahacze i moge Ci załatwić po 70 zł jak dla klubowicza , normalnie to nie powiem po ile chodzą , bo wszyscy by wiedzieli ile rabatu daję
Mów ile chcesz i załatwiamy
Pozdro. Piotrek.

Piotrek, a one sa ze sworzniem i gumami? jesli tak to bym wział raczej, jak cos to po weekendzie, jak Mar bedzie wiedział co i jak.

Ja jeszcze mam jednego kolesia do sprawdzenia u nas w rzeszowie. To jakis znajomy mojego ojca, koles mowi ze ma nowke atrape do 131 i troche innych czesci tylko jeszcze nie wiem jaki rodzaj

Kolego Prezesie wahacze są całe kompletne , podejrzewam że bez tuleji na drążek reakcyjny , ze sworzniem napewno są , są to podobne do tych , które załatwiłem Księciuniowi do kupety , z tym że u Ciebie prawy = lewy , a w kupecie był prawy i lewy , musisz sobie tylko załatwić gumy do reakcyjnego (może od kanta ) i są gotowe do założenia
Pozdro. Piotrek.

Cytat:
2006-04-08 09:34:11, Peyyoo125 pisze:
musisz sobie tylko załatwić gumy do reakcyjnego (może od kanta )

od 127/128/ritmo/regata. Sa tego dwa typy, odzielnie gumy i tuleja i gumy z zawulkanizowanymi polowkami tulejki. Jesli masz wybor- wez to drugie, bo do pierszego typu tuleji nie idzie kupic a zawsze jest do wymiany. ten drugi typ robi(albo robil) stomil sanok.

oferta nieaktualna, zanabylem przez internet dwa uzywane wahadła. Dzis doszła paczka. Sa w doskonałym stanie - cena 50 zł za oba