Krótka piłka -Czy do wymiany rozrządu potrzebny jest kanał?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy do wymiany rozrządu potrzebny jest kanał?

Czy ktos wymieniał rozrzad na parkingu?

dzieki za podpowiedzi

konieczny nie jest - choć mocno ułatwia sprawę

musisz się liczyć z tym, że będziesz musiał zdemontować koło - przyda się lewarek

ja w swoim wyminiałem rozrząd i uszczelniacze na wle korbowym i rozrządu robiłem to na parkingu i wdodatku na mrozie, bez ścią gania koła ibez podnoszenia auta ,więc da się to tak zrobić ale jak by był kanał to szło by to sprawniej

nie ale nadkole i kolo trzeba usunac

Cytat:
2006-04-21 16:54:25, okop pisze:
ja w swoim wyminiałem rozrząd i uszczelniacze na wle korbowym i rozrządu robiłem to na parkingu i wdodatku na mrozie, bez ścią gania koła ibez podnoszenia auta ,więc da się to tak zrobić ale jak by był kanał to szło by to sprawniej

A ile ci to zajęło Okop? miałes jakies szczególne trudności?

Cytat:
2006-04-21 22:29:20, art13 pisze:
A ile ci to zajęło Okop? miałes jakies szczególne trudności?

pamiętaj że kolega Okop ma 8v - a tam jest znacznie łatwiej i więcej miejsca

to fakt że w moim samochodzie jest trochę miejsca tym bardziej że nie mam wspomagania , zajęło mi to prawie zimowy dzień pracy , obyło się bez prblemów ale trochę to trwa na kanale było by szybciej i wygodniej

hehehe

ok za godzinke, w ten piekny sobotni poranek po 14 ide sie wziac za tomm wymiane, kupiłem jeszcze pompe wody i tez chce wymienic -zobaczymy jak poleci.
Prosze o mentalne wsparcie

Poszedłem na parking, pościagałem pare rzeczy w tym koło i uświadomiłem sobie że niema szans na wymiane paska, pompy wodnej i simeringu w 4 godziny.

Do tego jeszcze okazało sie że pasek klinowy jest w fatalnym stanie, od wewnatrz caly popekany i wogole przy tej wymianie chcialbym go takze wymienic a dzisiaj sobota, sklepy pozamykane.

Do tego chciałem jeszcze olej i filtry wymienić no i oczywiscie uszczelke pod klawiatura -specjalnie kupilem silikon do silnikow.

Nic to, zostaje przyszla sobota od samego rana i moze zahaczywszy o niedziele sie wyrobie, przynajmniej teraz wiem z czym mam do czynienia.

zycie to niebajka

[ wiadomość edytowana przez: art13 dnia 2006-04-22 18:09:13 ]