MotoNews.pl

Dobry mechanik w Lublinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
W najbliższym czasie zamierzam nabyć Espero i w związku z tym mam małe pytanie - zna ktoś może dobrego mechanika w Lublinie - ew. w okolicach. Wiem że taki wątek już był (ale patrząc na 67 stron tematów to już wszystko było) ale był on gdzieś w 2004 roku, więc może ktoś ma trochę aktualniejsze dane . Już wyjaśniam po co mi mechanik - niezbyt znam się na samochodach i chciałbym żenby ktoś fachowym okiem spojrzał na samochód który chcę kupić. Ewentualnie jeżeli mógłbym prosić klubowiczów o opinie na temat tego auta
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1051551
ewentualnie ktoś może zna ten samochód.

Pisze że bezwypadkowy ,ale lakiernik przed malowaniem przodu zapomniał zdjąć tablczke znamionową

Cytat:
2006-04-16 14:39:51, Zerwikaptur pisze:
Pisze że bezwypadkowy ,ale lakiernik przed malowaniem przodu zapomniał zdjąć tablczke znamionową

O co Ci chodzi, przecież wszystkie tabliczki są tak jak być powinny

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2006-04-16 14:54:38, Adam4302 pisze:
O co Ci chodzi, przecież wszystkie tabliczki są tak jak być powinny

Masz racje Adam pomyliłem sie ,a wydawało mi się że ta tabliczka po prawej stronie ,nie powinna być pomalowana w kolorze nadwozia .

Bardzo przepraszam - święta to chyba nie jest dobry moment do takich spraw- ale przyznaję się bez bicia do błędu - wkleiłem złego linka
tu jest chyba poprawny
http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_og=4762620&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&marka=Daewoo&model=Espero&id_region=4&z_dnia=-1&cena_od=0&cena_do=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&nr=1&key_unique=1f9eb0dc8c6a1cbcdf940f9322e53746
(tylko nie wiem czy się nie złamie)
(podziękowania dla Zerwikaptura masz u mnie browarka gdyby nie post o tabliczkach nie zorientowałbym się że to nie ten link)

Cytat:
2006-04-16 15:34:13, Zerwikaptur pisze:
Masz racje Adam pomyliłem sie ,a wydawało mi się że ta tabliczka po prawej stronie ,nie powinna być pomalowana w kolorze nadwozia .

Bo ona nie powinna, ona musi być pomalowana razem z nitami.

-----------------
czasem tu zaglądam

Witam krajana.
Najlepszy, w mojej opinii serwis do mimo wszystko stacja (dawniej ASO) na Mełgiewskiej.
Poza tym jak już pracujesz w browarze (co wnioskuję z Twojej ochoty do rozdawania browarków ) Możemy się umówić i wspólnie z innymi kolegami z Lublina dokłądnie obejrzeć to autko. Po zdjęciach niewiele widać - za bardzo śniegiem przysypany.
Poza tym nie widze w ogłoszeniu przebiegu, a na zdjęciu wygląda, że licznik zaczyna się od 23 - czyli 230 tyś - to sporo, ale mogę się mylić.
Poza tym to wersja 1,5. Za ta cenę myślę można by chcieć czegoś więcej.
Daj znać po świętach to sięmoiże jakoś uda zgadac co do terminu.

Witam Navi
Odnosnie tego serwisu na Mełgiewskiej - to w któryn miejscu on jest?? Czy to może firma AutoBroker?? . Odnośnie mojej pracy, to nie pracuję w browarze , ale uwielbiam ten trunek - i gdyby to ode mnie zależało to to człowiek który wymyślił piwo miałby Nobla w kieszeni . A i lokalnym patriotą też nie za bardzo jestem - gdyż Perełka - choć dobra, moim skromnym zdaniem ustępuje Lechowi . Przyznaje się bez bicia że odladałem to autko tak z grubsza i wydawało mi się że ma 148 kkm - ale w sumie pewny nie jestem - bo się dokładnie nie przyglądałem - bo jakoś wtedy chcieli za niego jakieś 8 tys - a to stwierdziłem że troszkę za dużo . Odnośnie wersji 1.5 to sądzę że w moim przypadku jest plus z tego prostego względu że
1. mniej pali
2. tańsze ubezpieczenie
a odnosnie osiągów to 17 jest tak zakorkowana że nie ma jak depnąć więcej , a po za tym w każdej miejscowości już jest budka z ptaszkiem więc nawet jak nie ma ruchu to nie można depnąć , ech co za czasy

rowniez witam

dokladnie jest to autobroker dawne daewoo
i chyba nie ma lepszego serwisu
a co do ogledzin to tak jak mowil navi
daj znac po swietach pojedziemy zobaczymy

Cześć Cezariusz

Dzięki za zainteresowanie i informacje - odnośnie terminu to kiedy Wy macie czas ja się postaram dostosować mam o tyle dobrze że wypoczywam do końca tygodnia
pozdrawiam

Sorry ale miałe kilka ciężkich dni i kompletny brak czasu. Co z tym esperakiem? kupiłeś go już?

Witam
Nie jeszcze nie kupiłem - mino że miałem urlop to również miałem parę ciężkich dni - ale jutro wybieram się na giełdę więc zobaczymy, może wypatrzę coś ciekawszego , a po za tym nie ma pospiechu - to Espero stoi już dłuższy czas więc może jeszcze trochę postać - sprzedawca będzie bardziej skłonny do negocjacji
Pozdrawiam

Cześć
To ponownie ja - właśnie dzisiaj byłem i obejrzałem sobie dokładniej to Espero i tak co mi się rzuciło w oczy
1. na liczniku ma 116 tys km - ale jest jedno małe ale - przetarte siedzenie kierowcy więc nie jestem pewien czy licznik nie był cofany (dodatkowo cyfry nie sa dokładnie w jednej lini )
2. sprawdzałem równierz drzwi i klapę bagażnika - nie widać rudej - ale za to widać że samochód był czymś konserwowany - to chyba dobrze świadczy o poprzednim właścicielu
3. Antenka nie jest schowana - więc pewnie do wymiany
4. nie działa centralny zamek z pilota - ale z kluczyka bez problemu
5. Samochód bez problemu odpalił i nawet ładnie chodził
6. Elektryka też działa bez problemu
Reasumując w przyszłym tygodniu trzeba będzie udać się do machanika na przegląd i jeżeli wszystko będzie w podządku - chyba kupić
A przy okazji jakie najlepiej zakupić opony letnie i ile mniej więcej moga kosztować - oraz gdzie najlepiej w Lublinie zamontować gaz do Espera??
Pozdrawiam

Cytat:
2006-04-23 15:43:03, Sillan pisze:
Cześć To ponownie ja - właśnie dzisiaj byłem i obejrzałem sobie dokładniej to Espero i tak co mi się rzuciło w oczy 1. na liczniku ma 116 tys km - ale jest jedno małe ale - przetarte siedzenie kierowcy więc nie jestem pewien czy licznik nie był cofany (dodatkowo cyfry nie sa dokładnie w jednej lini ) 2. sprawdzałem równierz drzwi i klapę bagażnika - nie widać rudej - ale za to widać że samochód był czymś konserwowany - to chyba dobrze świadczy o poprzednim właścicielu 3. Antenka nie jest schowana - więc pewnie do wymiany 4. nie działa centralny zamek z pilota - ale z kluczyka bez problemu 5. Samochód bez problemu odpalił i nawet ładnie chodził 6. Elektryka też działa bez problemu Reasumując w przyszłym tygodniu trzeba będzie udać się do machanika na przegląd i jeżeli wszystko będzie w podządku - chyba kupić A przy okazji jakie najlepiej zakupić opony letnie i ile mniej więcej moga kosztować - oraz gdzie najlepiej w Lublinie zamontować gaz do Espera?? Pozdrawiam

Ad 1. Czarek też ma przebiego coś koło tego i siedzenie kierowcy musiał wyrzucić takie były dziury. Cyfry liznika rzadko są w jednej linii. Taka już jego uroda.
Ad. 2. Jeżeli konserwacja była robiona dawno to OK. Ale może tez byc sytuacja, że konserwacja została położona na korozję.
Ad. 3. Antenkę mozna spróbowac rozebrać, przesmarować. Może pomóc. Jeżeli jednak walnięta jest elektonika albo silnik można ją przerobić na "sterowanie ręczne" (ja tak teraz mam) lub wymienić na nową - koszt ok 70 zł ze szrotu.
Ad. 4. Problem do obadania. Nie mam na ten temat doświadczeń
Ad. 5. No to dobrze.
Ad. 6. Tysz dobrze

Zadzwoń wcześniej do Auto Brokera i poproś z panem Markiem Jańczakiem (zazwyczaj jest od 10) Powiedz mu co i jak - na pewno pomoże
Co do opon - zależy ile masz kasy i jak chcesz jeździć tym autem. Opinii o oponach jest tyle ilu użytkowników. Poszukaj w wyszukiwarce starszych wątków.
Gaz - ja swój gaz zakładałem w zakładzie na Zbożowej. Bez najmniejszych zastrzeżeń. Instalacja od 2 lat chodzi bez najmniejszych problemów. A u mnie sprawa jest bardziej skomplikowana bo mam automata i tam trochę inaczej siępodłącza instalację. Poza tym zajmują się też alarmami - może rozwiążą Twój problem z pilotem.