Nastepny hyundai, przesiadka z ponego na accenta/pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Poniewaz moj pony juz sie starzeje,a mam przed soba perspektywe dojezdzania codziennie blisko 100 KM zastanawiam sie nad zakupem samochodu... Oczywiscie pozostane wierny marce hyundai... Nie stac mnei na zaden inny model niz accent... Zastanawia mnei bardzo jedna sprawa... Dlaczego accent ktory jest przeciez modelem nowszym jest znacznie gorzej wykonczony i ma znacznie gorsze wyposazenie niz moj pony z 91'. W zasadzie wszystkie poniaki w sedanie jakie dane mi bylo poznac mialy elektryczne szyby, natomiast rozgladajac sie za accentem rzadko trafiam na modele z takowym wyposazeniem... Denerwuje mnei tez strasznie ta kierownica ktora jako zywo przypomina mi te z wartburga. Ja w ponym mam trojramienna ktora bardzo mi odpowiada. W ciagu ostatnich dni ogladalem wiele accentow. Maja brzydsza tapicerke (jakies wzorki), nie maja elektrycznych szyb, platiki sa znacznie brzydsze niz w poniaku a na dodatek nei moge znalezc wersji z klima.
Dzisiaj mialem sposobnosc przejechac sie accentem i nie ma w nim tego klimatu jak w ponym, prowadzi mi sie go znacznie gorzej a jazda nie sprawia mi tyle frajdy. Mialem szczera nadzieje ze hyundai pozostanie hyundaiem. Niestety mam wrazenie ze dwie rozne firmy robily te samochody...
Najbardziej jednak poirytowal mnie fakt, ze zamiast zwyklych pokretel (nawiew, cieple powietrze, kierunek) sa jakies suwaki jak w duzym fiacie !
Zwracam sie z prosba o wskazowke: ktore roczniki, ew. wersje sa lepiej wyposazone, jakich unikac, co sprawdzac etc.
Na marginesie: niech ktorys z Was wyjasni mi o co chodzi z tymi roznicami pomiedzy ponym a accentem. Dlaczego w moim pietnastoletnim ponym plastiki mneij terkocza niz w accencie z 97 roku?, dlaczego samochod ten ma duzo bardziej spartanskie wyposazenie i wreszcie dlaczego ma archaiczne rozwiazania we wnetrzu (chodzi mi o te pokretla "a'la fiat 125"
P.S. Wlasnie znalazlem ponego w full wypasie ale sprowadzonego z Wloch - czyzby wyposazenie zalezalo od kraju z jakiego samochod pochodzi?
Pozdrawiam wszystkich
Ave Hyundai

Cytat:
2006-04-12 02:50:53, pall_mall pisze:
[...] P.S. Wlasnie znalazlem ponego w full wypasie ale sprowadzonego z Wloch - czyzby wyposazenie zalezalo od kraju z jakiego samochod pochodzi?

Jest dokładnie tak jak piszesz. Wyposażenie auta było przygotowywane pod względem kraju, w którym miał być sprzedawany. Inne dla Polski, inne dla Kanady gdzie jest również fabryka Hyu.
Poprzeglądaj, proszę, opisy klubowych Accentów strona HFP
W Accent II, sprzedawanym od marca 2000, w standardzie są elektryczne przednie szyby, lusterka i samochodów z klimą jest więcej, bo była często dodawana w promocji salonowej (chociaż jego linia nadwozia, moim zdaniem, nie jest już taka finezyjna jak w I). Kierownice z poduszką wyglądają zupełnie inaczej niż opisujesz, ale chyba najważniejsze, jeżeli nadal chcesz mieć auto tej marki, to na Twoim miejscu bardziej zwracałbym uwagę na to, czy auto jest zadbane i nie zajeżdżone, niż na wzorki na tapicerce.

Pzdr.

Witam.
Bardziej bym polecał Lantre, szczególnie do dłuższej jazdy. Ewentualnie jakąś taką wypasioną wersje pączka - nieobrażając użytkowiników Accencików - one sa takimi bardziej samochodzmi dla ludu (dużo, tanio, szybko produkowane).
Ale naprawde rozważ wariant lantry !!
Pozdrawiam.
Misio

a ja mam w swoim accencie elektryczne szyby i airbag kierowcy a wiec ładną kirownicę, plastiki może niesą najwyższych lotów ale u mnie nieskrzypią, za to stuka tylna półka