Wycieraczka samochodowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam pytanko.Czy jest możliwość zamontowania w omedze a sedan wycieraczki na tylną szybe??

jak sie chce to wszysto mozna. pytanie tylko po co?? przeciez to wyglada paskudnie

Dobre pytanie po co Ci wycieraczka na tylnej szybie w sedanie? może pomyśl o kombi A tak poważnie to raz widziałem sedana mondeo z takim wynalzkiem, wygladał okropnie.

oj tez widzialem takie wynalazki na fordzie i na peugocie.hyba to wersja jakas niewiem skandynawska no niewiem .ale wyglada to gorzej od wszystkiego co dotad widzialem

to tak jakbyś na plecy założył okulary

Parę przmyśleń:
1. Czy moderator 3w1 mógłby zmienić tytuł wątku bo jest do kitu dla szukaczki.
2. Pomysł wart przemyślenia jako że orginalny pomijając estetykę tak jak wielkie okrągłe reflektory dodatkowe zakładane nagminnie przez miłosników countytuning'u
3. Wykonanie: komar sam się weź do roboty i przemyśl sprawę
- jaka wycieraczka (ramię)? od kombi tylna?
- jeżeli tak to sprawdz w sedanie czy jest miejsce na montaż pod blachą silnika i całego ustrojstwa (od bagażnika czy gdzie tam sedan ma miejsce
- elektryka - chyba nie będzie problemu(kable,przekażnik itepe) - czy sedany mają ten sam wyłacznik wycieraczek dający się pchnąc w przód-dół żeby odpalić tylną wycieraczkę? Jak nie no to do wymiany przy kierownicy.

Myślę że przy dobrym dobraniu miejsca montażu i długości ramienia i wogóle samego montażu taka wycieraczka może być mało widoczna - musi lezeć poziomo przy dolnej gumie - a tym samym estetyczna. A przydać się napewno przyda w deszczowe i śniegowe dni np. w porannym wyjeżdzie na wstecznym z parkingu , w trasie zresztą też albowiem są zboczeńcy patrzący dwa razy częściej w lusterko wsteczne wewnętrzne niż przed siebie .

Zboczeniec

Soltys ty chyba nie widziales tego ustrojstwa.
To w zadnym wykonaniu a byly fabryczne nie bylo to ani eleganckie ani schowane ani sie nijak komponowalo.
Uzytecznosc jedynie moge sie zgodzic do snieznego poranka na parkingu w innym wypadku sedan ma to do siebie ze mu sie tylna szyba bardzo zadko zabrudza.

Jest to wogóle niepotrzebne. A montują sobie takie udziwnienia emeryci albo renciści chcą zrobić cos w samochodzie bo im sie wydaje ze to bardzo potrzebne.

Dokladnie, potem przez 1 tydzień trochę pomacha sobie dla wlasnej satysfakcji i znudzi mu sie

Eeee tam gadacie tak bo zazdrościcie pomysłu... ja nawet myślałem o wycierałkach na bocznych szybach i dodatkowo w wersji lux na szyberdachu bo nic nie widać

i jeszcze na lusterkach i tylnych lampach

Proponuję przenieść wątek do kategorii posmiej sie

Proponuję jeszcze założyć wycieraczki na wycieraczki pod nogi pasażerów. Na hasło nogi w góre nastąpi przetarcie dywaników, wycieraczki chowały by się pod fotelami kierowcy i pasażera trzeba by bylo pomyśleć nad adaptacją spryskiwaczy reflektorów lub szyb, by wycieraczki nie chodziły na sucho

Kurde, chłopak ma kłopoty przy jeździe na wstecznym, a wy się z niego naśmiewacie

A wycieraczki na tylnej szybie w sedanie (Mondeo) były zakładane w polcyjnych cywilach z kamerą na tylnej szybie. Tam używanie tylnej wycieraczki jest jak najbardziej uzasadnione, a dla mnie znak, że jest na szybie kamera i nie jest to zwykły mundek

----------------------------------------------
A jak nie wiemy co robić, to róbmy to!!!

A może koledze się 5-drzwiowy liftback z sedanem pomylił?

Takie auta jak np. Avensis czy Mondeo wyglądają niemalże identycznie w wersjach 4- i 5-drzwiowych.

Cytat:
2006-10-05 13:23:05, kusy pisze:
A wycieraczki na tylnej szybie w sedanie (Mondeo) były zakładane w polcyjnych cywilach z kamerą na tylnej szybie. Tam używanie tylnej wycieraczki jest jak najbardziej uzasadnione, a dla mnie znak, że jest na szybie kamera i nie jest to zwykły mundek ---------------------------------------------- A jak nie wiemy co robić, to róbmy to!!!

Zdziwil by sie bo np. Ford ORION tez mialy wyecieraczki na tylnej szybie tak samo jak Mondeo. Generalnie to Ford mial taki eglupie pomysly i nie odrazu oznacza to ze to Trafipak