Pomocy- nie wiem co sie dzieje :-(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak ja w temacie, a dokładnie chcodzi mi o to że nie mogę ustalić przyczyny usterki mojego Maluszka To znaczy : autko nie było zapalane przez długi okres czasu, potem został wyciągniety cały aparat zapłonowy- wyczyszczony i założony spowrotem, został ustawiony zapłon, przeczyszczone świece no i silnik odpalił bez problemu Wszystko było w porządku ale po dwóch dniach zaczął jakoś dziwnie głośno chodzić no i nie wiem co sie dzieje! Zauwarzyłem ze brakuje śruby przy tłumiku, którą wymieniłem tego samego dnia i nic !!! dalej to samo. Stracił jak by moc jak by sie nie chciał wkręcić na obroty Póżniej zauwarzyłem ze uszczelka od kolektora jest już zużyta- kupiłem odrazu 2 nowe kolektowy wydechowe (są tanie) i uszczelki do kolektorów i tłumika no i NIC !!!!!! dalej to samo

Powiem tylko że nie ruszałem gażnika może to jest przyczyna
Może zapłon jest żle ustawiony

Naprawdę nie wim co jest przyczyną no i w związku z tym prosiłbym o pomoc w tej sprawie !!!!!!

może uszczelka pod głowicą?

No nie wiem jeszcze nie sprawdzałem

mam to samo

Uszczelka pod głowica odpada. Gdyby padła to objawiłoby sie to "cykaniem" podczas przyspieszania. Zle ustawiony zapłon objawia sie utratą mocy i strzelaniem czy to w gażnik czy też w tłumik-czyli też odpada. Gażnik także pogorsza osiągi ale nie powoduje stukania-myślimy dalej. Ale jest jeszcze kilka innych możliwości. Być może luzy zaworowe, uszkodona klawiatura lub z luzami. Możliwe jest też, że uszkodzone są panewki korbowe i sworzeń. Proponuje jeszcze sprawdzić samą głowicę, może gniazda zaworowe są uszkodzone. Moglibyśmy tak gdybać jeszcze całą noc. Jestem zmęczony i sie poddaje. Powodzenia w poszukiwaniach. Daj znać co wymyśliłeś.
Pozdrawiam. 3maj sie!!

spróbuuj dokręcić całą klawiature...

Simon_pg wielkie thex za pomoc i radę no i oczywiście wszyskim kt.órzy sie udzielali może ma ktoś jakieś propozycje ??
Czekam na pomoc w tej sprawie !!!